Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelun kilpailuja seurojen haettavaksi 1.9. lähtien
30.08.2022

Voimistelun kilpailuja seurojen haettavaksi 1.9. lähtien

Lajien mm. Joukkuevoimistelu ja TeamGym -kilpailuja sekä Lumo-tapahtumia seurojen haettavana vuodelle 2023.

Voimisteluliiton alaisia kilpailuja voivat järjestää Voimisteluliiton jäsenseurat. Etukäteen tulee perehtyä järjestämisohjeisiin, jotka löytyvät liiton nettisivulta:
https://www.voimistelu.fi/fi/Uutiset-ja-materiaalit/Materiaalit-jäsenseuroille

Kilpailuja on avoinna ja haettavissa vuosittain aina huhtikuussa ja syyskuussa. Tavoitteena on myöntää kilpailut järjestäjille noin vuotta ennen ajankohtaa. Kilpailujen haku tapahtuu Kisanetissä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Kilpailuja myönnettäessä noudatamme yleisiä kilpailujen myöntämiskriteereitä sekä lajikohtaisia kriteerejä. Kriteerit kilpailujen myöntämisen osalta löytyy tästä linkistä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoja lajien kilpailuista lajivastaavilta tai lajipäälliköiltä, hakuprosessista tiedustelut tiina.koljander(at)voimistelu.fi 

Joukkuevoimistelun LAR kehittämisryhmä on tehnyt päätöksen, että lajin cup-kilpailut ovat aina yksipäiväisiä. Kaikkien lajien seuroja kannustetaan tekemään yhteistyötä, mikäli paikkakunnalla on muita voimisteluseuroja, että samassa hallissa järjestetään viikonloppuna ensin toisen seuran (eri sarjat) kilpailut ja toisena päivän toisen seuran kilpailut. 

Mikäli seura on kiinnostunut järjestämään esim. lauantaina joukkuevoimistelun kilpailut ja saman viikonlopun sunnuntaina tanssillisen voimistelun kilpailut, kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä lajipäällikköön ja/tai lajivastaavaan ja mainita yhteistyöstä hakemuksessa.

Seuroja pyydetään huolellisesti arvioimaan, mitä kilpailuja ne voivat järjestää. Ei ole tarkoituksenmukaista hakea kaikkia kilpailuja, vaan niitä mitkä on oikeasti paikkakunnalla mahdollista ko. ajankohtana ja riittävissä olosuhteissa järjestää. Seuralla on paremmat mahdollisuudet saada kilpailut järjestettäväkseen, mikäli on mahdollista joustaa ajankohdasta. Jos hakee vain yhdelle viikonlopulle esim. joukkuevoimistelun kilpailua ja hakijoita on useampi, on sellaisten seurojen mahdollisuudet saada kilpailut järjestettäväkseen parempi, millä on ajankohdassa valinnanvaraa.

Mikäli seurassa on useita kilpailulajeja, toivomme, että seura tekee yhteistyötä seuran sisällä hakuprosessin osalta, ettei esim. usean lajin kilpailuja haeta samaan seuraan samalle viikonlopulle. Seuran on hyvä hakemuksessaan myös mainita mikäli haluaa priorisoida tietyn lajin kilpailut järjestettäväkseen. Hakuprosessissa huomioimme, ettei samalle seuralle tule useita kilpailuja vuoden aikana järjestettäväksi mikäli joku seura jäisi kokonaan ilman kilpailua. Jos hakijoita ei ole, voi sama seura saada useampia kilpailuja järjestettäväkseen.

Voimisteluliitto myös kannustaa seuroja järjestämään Stara-tapahtumia kilpailujen yhteyteen.

HUOM! Kilpailujen järjestävät seurat sitoutuvat noudattamaan Voimisteluliiton yleisiä kilpailu- ja kurinpitosääntöjä, Voimisteluliiton kaikkien lajien yhteisiä järjestämisohjeita sekä lajien ohjeita kilpailujen järjestelyjen osalta.

Kilpailujen järjestämismaksut löytyvät täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Haku syksyn 2023 kilpailujen osalta päättyy 30.9.2022. Päätökset kilpailujen järjestäjistä tehdään lokakuun aikana ja ne merkitään Kisanettiin. 

 

Haku