Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelun 125 -juhlanäytös: suomalaisen voimistelun matka “Mamma” Kallion silmin
09.11.2021

Voimistelun 125 -juhlanäytös: suomalaisen voimistelun matka “Mamma” Kallion silmin

Voimistelun superviikonloppua vietetään Helsingissä 20.-21.11.2021. Voimistelun juhlanäytös Tarina jatkuu on puolentoista tunnin mittainen kunnianosoitus  125-vuotiaalle suomalaiselle voimistelulle. 

Näytös pohjautuu suomalaisen naisvoimistelun perustajaan ja “äitinäkin” tunnettuun Elin Kallioon (o.s. Waenerberg) sekä voimistelun historiaan. Kallion panosta suomalaisen naisvoimistelun kehittämisessä ei voi vähätellä, ja hän on saanutkin tunnustusta tekemästään työstä valtakunnan laajuisesti. Näytöksessä näkyy myös muita merkittäviä naisia suomalaisen voimistelun takaa kuten Betty Sahlsten. Sahlsten oli yhdessä Kallion kanssa perustamassa ensimmäistä naisvoimisteluseuraa Gymnastikföreningenför Fruntimmer i Helsingforsin vuonna 1876.

Merkittävien naisten lisäksi näytöksessä nähdään myös suomalaisen voimistelun kannalta merkittäviä mieshenkilöitä. Kallion isoveli Mauritz Waenerberg oli nimittäin perustamassa maan ensimmäistä voimisteluseuraa Helsingfors Turnföreningin vuonna 1875. Sekä Kallion perustama Gymnastikföreningenför Fruntimmer i Helsingfors että Waenerbergin perustama Helsingfors Turnförening ovat edelleen, 145 vuoden jälkeen toiminnassa mutta kantavat tätä nykyä yhteistä nimeä Helsingfors Gymnastikklubb HGK. 

Juhlanäytös on tehty yhteistyössä Kallion lukion ja valittujen voimisteluseurojen kanssa. Tarina yhdistää kaksi eri aikaa, menneen ja nykyisen. Valokeilassa on eri ikäisiä, eri sukupuolten edustajia sekä eri voimistelu-, tanssi- ja liikuntamuotoja. Lavalla nähdään yhteensä illan aikana noin 600 esiintyjää. Valitut ohjelmat edustavat 23 eri voimisteluseuraa ja viittä eri aluetta.

 

Lue lisää juhlanäytöksestä. Sivulta löydät myös kaikki esiintyvät ryhmät ja näyttelijät. 

Tule mukaan juhlimaan 125-vuotiasta suomalaista voimistelua ja osta lippusi osoitteesta lippu.fi >> 

Teksti: Laura Kemppi

Haku