Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Päivitetty kannanotto: Voimisteluliitto tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainassa
28.02.2022

Päivitetty kannanotto: Voimisteluliitto tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainassa

Päivitetty kannanotto 1.3.2022: Suomen Voimisteluliitto kannattaa Venäjän ja Valko-Venäjän lähettämien delegaatioiden ja toimijoiden sulkemista kansainvälisen urheilutoiminnan ulkopuolelle.

Voimisteluliitto tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainaa vastaan ja osoittaa tuen Ukrainan kansalle.

Voimisteluliitto tukee KOK:n ja Suomen Olympiakomitean päätöstä perua kilpailut ja olla myöntämättä uusia kilpailuja Venäjälle ja Valko-Venäjälle.

Mikäli kansainväliset liitot sallivat venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistumisen kilpailuihin, pitää sen olla mahdollista ainoastaan ilman maiden tunnuksia ja kansallislauluja.

Suomessa voimistelussa on mukana paljon venäläis-, valkovenäläis- ja ukrainalaistaustaisia voimistelijoita ja valmentajia. Voimisteluliitto kehottaa kaikkia toimijoitaan ja voimistelijoita huolehtimaan ja varmistamaan, että kaikilla on turvallinen toimintaympäristö. 

Päivityksessä 1.3. lisätty kannanotto Venäjän ja Valko-Venäjän lähettämien delegaatioiden ja toimijoiden sulkemista kansainvälisen urheilutoiminnan ulkopuolelle ja kehotus varmistamaan turvallinen toimintaympäristö.  

Haku