Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimisteluliitto tuomitsee kaiken epäasiallisen käytöksen voimistelussa
25.11.2022

Voimisteluliitto tuomitsee kaiken epäasiallisen käytöksen voimistelussa

Työ vastuullisemman lajikulttuurin eteen jatkuu entistä vahvemmin muun muassa kehorauhaa turvaavien linjausten ja kurinpitosääntöjen muutoksen avulla.

Tuomitsemme ehdottomasti kaiken epäasiallisen käytöksen valmennuksen parissa. Emme hyväksy minkäänlaista voimistelijoiden kehon tai painon kommentointia. Jokaisella voimistelijalla on kehorauha, jota tulee kunnioittaa kaikissa tilanteissa.

Olemme pahoillamme siitä, että tavoite voimistelusta turvallisena harrastuksena ei ole kaikkien kohdalla toteutunut. Meidän Voimisteluliittona tulee pyrkiä aina varmistamaan turvallinen harrastaminen.

Olemme tunnistaneet lajin parissa vaadittavan kulttuurinmuutoksen tarpeen ja systemaattisesti työskennelleet vastuullisemman lajikulttuurin eteen jo pitkään. Nyt esiin tulleiden kokemusten valossa on selvää, että tätä työtä on jatkettava entistä vahvemmin. Lisäämme toimenpiteitä, joilla vauhditamme lajin kulttuurinmuutosta.

Jatkossa tulemme edistämään asiaa muun muassa:

Teemme selkeät säännöt, joilla linjaamme entistä konkreettisemmin siitä, miten kehorauhaa turvataan valmennuksessa. Osana sääntöjen toteuttamista pidämme aiheesta koulutuksen ohjaajille ja valmentajille alkuvuonna 2023.

Olemme liittyneet urheilun yhteiseen vakavien eettisten rikkomusten keskitettyyn kurinpitoon. Teemme omiin kurinpitosääntöihin muutosehdotuksen maaliskuussa pidettävään sääntömääräiseen kokoukseen. Muutosten tavoitteena on tehostaa kurinpitoprosessien käsittelyä.

Pidämme vastuullisen valmennuksen, turvallisen toimintaympäristön ja lasten oikeuksien linjauksia esillä säännöllisesti valmennuskulttuurin muuttamiseksi. Osallistamme ja sitoutamme valmentajat lisäämään osaamistaan vastuullisuusasioissa.

Hyödynnämme kulttuurinmuutoksen toimenpiteissä Taloustutkimuksen marraskuussa 2022 tekemän valmennuskulttuuritutkimuksen tuloksia.

Olemme haastaneet jokaisen jäsenseuramme ottamaan käyttöön seuran oman vastuullisuusohjelman. Koulutamme ja tuemme seuroja tässä työssä.

 

Lisätietoja:

Maria Laakso
toiminnanjohtaja
puh. 050 562 6226
maria.laakso@voimistelu.fi

 

Haku