Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimisteluliitto tarjoaa ilmaisia etätreenejä jäsenseuroille
20.01.2021

Voimisteluliitto tarjoaa ilmaisia etätreenejä jäsenseuroille

 

Voimisteluliiton etätreenit sisältävät laadukkaita ja monipuolisia tuntisisältöjä erityisesti aikuisille ja ikäihmisille, sillä heidän harrastetoimintaan kohdistuu tiukimmat koronarajoitukset. Tavoitteena on säilyttää seurojen toimintamahdollisuudet koronaviruksen aikana ja sen jälkeen. Voimisteluliiton etätreenit ovat kaikkien voimisteluseurojen ja niiden jäsenten käytössä veloituksetta kevään ajan, jotta alueellinen yhdenvertaisuus toteutuu.

 

Voimisteluliiton etätreenit ovat käynnistyneet SolidSportissa

Voimisteluliiton ensimmäiset etätreenit ovat nyt katsottavissa tämän linkin kautta. Sisältö kasvaa kevään ajan Suomen Voimisteluliiton SolidSport-kanavalla aina maanantaisin kolmella erilaisella Voimisteluliiton etätreenillä. Kategoriat ovat tehotreeni, kehonhuolto, tanssitreeni, Ikiliike ja perheliikunta. Kategorioiden sisällä tuntisisällöt vaihtelevat, tulossa on mm. kehonpainoharjoittelua, joogaa, showtanssia, tanssillista voimistelua sekä paljon muuta! Hiihtolomaviikkoina tarjoamme myös muutaman monipuolisen Voimistelukoulun etätreenin.

 

 

Yhdenvertaiset mahdollisuudet etätreeneihin

Seuroilla on tarve saada koronan takia rajoitetun fyysisen toiminnan lisäksi tai tilalle korvaavaa tarjontaa. Voimisteluliiton etätreeneillä halutaan tukea seurojen toimintaa ja mahdollistaa tasavertaisesti etätreenimahdollisuudet. Muutamat isot, ammattimaiset seurat ovat ottaneet etätreenit ja striimatut tunnit osaksi toimintaansa, mutta pienemmillä seuroilla ei välttämättä ole vastaavia resursseja järjestää striimauksia tai muita etätreenejä itse. Tähän tarpeeseen pyritään Voimisteluliiton etätreeneillä vastaamaan. Sisällöt on toteutettu yhteistyössä voimisteluseurojen kanssa. 

 

Samalla kun seurat saavat lisää tarjontaa aikuisliikkujille näillä yhteisillä Voimisteluliiton etätreeneillä rakennetaan seurojen välille tiiviimpää aikuisliikunnan yhteistyötä.

 

Tavoitteena on pitää harrastajat liikkeessä

Työssäkäyvien aikuisten liikkuminen on vähentynyt huomattavasti koronan takia (UKK instituutin ja Valtion liikuntaneuvoston tutkimus). Voimisteluseuroissa suunta on ollut sama, eli aikuisliikkujien määrä on syksyllä 2020 vähentynyt 15-20% ja ikääntyvissä tätäkin enemmän. Uhkana on, etteivät aikuiset rohkene lähteä vieläkään fyysisille tunneille, jolloin liikkumattomuus lisääntyy ja jäsenmäärien lasku jatkuu.

 

Etätreenien avulla liikkujat pääsevät matalalla kynnyksellä tutustumaan mahdollisesti itselleen kokonaan uusiin liikuntamuotoihin. Näin kynnys jatkaa tai aloittaa omassa seurassa esimerkiksi itselleen uudenlaisella ryhmäliikuntatunnilla koronarajoitusten jälkeen voi madaltua. Etätreenit mahdollistavat myös kokeilemaan tuntia, jota omassa seurassa ei vielä tarjota. Mikäli seurasta ei löydy jonkin suositun tunnin ohjaajaa, voisiko etätreenit olla tulevaisuudessa yhtenä ratkaisuna seuran tuntitarjonnan laajentamiseen?

 

 

 

Hyödynnä Voimisteluliiton etätreenejä seurasi tuntivalikoimassa

Voimisteluliiton etätreenien tarkoituksena on toimia yhteisinä etätreeneinä, joita seurat voivat hyödyntää kevään ajan suoraan omissa tuntivalikoimissaan. Näiden laadukkaiden ja monipuolisten etätreenien linkkiä kannattaa jakaa oman seuran jäsenille, josta harrastaja pääsee itse valitsemaan sen hetkiseen fiilikseen sopivan etätreenin.

 

 

Tästä linkistä pääset Suomen Voimisteluliiton SolidSport-kanavalle.

 

 

Lisätietoa:

Nea Vallin

nea.vallin(a)voimistelu.fi

 

 

 

 

 

 

 

Haku