Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Update-tapaaminen 24.3. – miten voimme ennaltaehkäistä netissä lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa?
28.02.2022

Update-tapaaminen 24.3. – miten voimme ennaltaehkäistä netissä lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa?

pieni lapsi voimistelussa

24.3. torstaina klo 17-20 treffaamme lasten ja nuorten ohjaajien, valmentajien ja seurojen lasten toiminnasta vastaavien kanssa Voimistelukoulun Update-tapaamisessa.

Tänä vuonna aihe on kaukana leikkivinkeistä ja harjoitteista. Nyt keskitytään siihen, miten voidaan ennaltaehkäistä lasten ja nuorten kokemaa seksuaalista väkivaltaa netissä. Miten me voimisteluseuroissa osaisimme toimia ennaltaehkäisevästi ja huomioida lapsen oikeudet?

Voimisteluliitto tekee työtä turvallisen harrastamisen eteen ja erityisesti lasten oikeudet sekä vastuullinen ohjaus ja valmennus ovat keskiössä laadukkaassa lasten toiminnassa. Turvallinen harrastaminen on yksi Voimistelukoulun kulmakivistä. Maaliskuun Voimistelukoulun Update-tapaaminen järjestetään yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton sekä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

Tapaamisessa pohditaan mm.
– Millaisia kuvia seuran nettisivuilla ja somessa kannattaa julkaista
– Muistammeko kysyä myös lapsilta haluavatko he olla kuvissa
– Mitä muuta kannattaisi ottaa huomioon kuvamateriaalia julkaistaessa

Ilmoittautuminen  Etaika 

Pelastakaa lapset tekevät yhdessä MLL:n kanssa työtä lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan torjumiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi erityisesti digitaalisissa ympäristöissä. Tavoitteena heillä on ennaltaehkäistä lasten ja nuorten joutumista seksuaaliväkivallan uhriksi. Aihe on arka ja erityisen tärkeä. Hienoa, jos pääset paikalle kuulemaan ja lopuksi keskustelemaan asiantuntijoiden tai voimistelun osaajien kanssa. Tehdään yhdessä turvallista voimistelua.

***************************************************************

Lapset ja nuoret voivat kohdata netissä seksuaalista häirintää, houkuttelua ja seksuaaliväkivaltaa. Tämän vuoksi on tärkeää, että lasten kanssa työskentelevillä aikuisilla on tietoa ilmiöstä ja keinoja puuttua ja tukea lasta ja nuorta.

Koulutuksessa Pelastakaa Lapset antaa kuulijoille tietoa lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavasta materiaalista, lasten houkuttelusta seksuaalisiin tarkoituksiin (grooming) ja lapsista otetuista arkipäiväisistä kuvista, jotka saattavat päätyä netissä seksualisoivaan kontekstiin.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto puolestaan antaa tietoa media- ja digiturvataidoista, jotka vahvistavat lapsen hyvinvointia, toimijuutta ja osallisuutta mediakulttuurissa. Lapsi ja nuori tarvitsee tietoa, jotta hän voi tunnistaa häirintää, houkuttelua ja asiatonta käytöstä, sekä taitoa ottaa ikäviä asioita puheeksi.

Haku