Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelua, joka vastaa nykypäivän lasten tarpeita – Pargas IF voimistelujaosto
20.12.2022

Voimistelua, joka vastaa nykypäivän lasten tarpeita – Pargas IF voimistelujaosto

Erityistä Voimaa seuroissa -blogisarjassa tutustutaan voimisteluseuroihin, jotka tekevät työtä kaikille avointen ja saavutettavien harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Sarjassa esiintyvät seurat tekevät työtä monikulttuuristen perheiden ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten paremmaksi huomioimiseksi liikunta- ja voimistelutoiminnassa. Sarjassa esitellään Erityistä Voimaa pilottiseurojen hankeposterit.

Pargas IF lähti kehittämään toimintaansa vastaamaan nykypäivän lasten toiveita ja tarpeita. Hankkeen aikana seura otti käyttöön Voimisteluliiton matalankynnyksen Ninjagym -konseptin. Seurassa käynnistyi myös Spessugym tunti, jossa hyödynnetään Ninjagymin ideaa sekä harjoitteita, mutta tunti sovellettiin erityislapsille sopivaksi.

Pargas IF:n Ninjagym ohjaaja Manja kertoo, että ”on tärkeää saada yhteys lapsiin ja ennen kaikkea oppia tuntemaan heidät. Lasten kuunteleminen on myös tosi tärkeää ja että ottaa huomioon myös heidän tarpeensa esim. jos lapsi ei voi tiettyjä liikkeitä tehdä niin on hyvä olla vastaavia liikkeitä joita hän pystyy tekemään. Lapset tykkää tosi paljon erilaisista haasteista ja niitä voi olla vaikka jokaisessa treenissä, sillä niistä lapset innostuu. Haaste pitää kuitenkin olla sellainen mihin kaikki lapset pystyy osallistumaan ja vaikeuttaa sitä taitotason mukaan.”

Pargas IF voimistelujaosto
(Posteri avautuu isompana kuvana uuteen välilehteen)

Haku