Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelu jatkaa lajikulttuurin muutostyötä
16.11.2022

Voimistelu jatkaa lajikulttuurin muutostyötä

Yle on tänään julkaissut jutun, jossa käsitellään rytmisen voimistelun maajoukkuevalmentajien epäasiallista toimintaa.

”Käsittelemme kaikki tietoomme tulevat yhteydenotot ja epäasialliseen toimintaan liittyvät tapaukset vastuullisuusohjelmassa määritellyn prosessin mukaisesti. Käsiteltävien asioiden arkaluonteisuuden ja yksityisyyden suojaamisen takia emme voi ottaa kantaa, emmekä kertoa tapauksista”, toteaa Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso.

Voimisteluliiton toimintaa epäasiallisten asioiden käsittelyssä ohjaavat muun muassa liiton kurinpitosäännöt. Kurinpidossa annettavista seuraamuksista on vain osa julkisia. Tämän takia liitto ei voi kertoa mitään mahdollisista tapauksista, joita kurinpitolautakuntaan on viety.  

”Pyydän anteeksi ja olen todella pahoillani, että voimistelussa on koettu epäasiallista käytöstä. Voimistelutoiminnan pitää olla turvallista. Teemme Voimisteluliitossa töitä voimistelun valmennuskulttuurin sekä valmentajien ja asiantuntijoiden osaamisen eteen. Tavoitteena on vahvistaa ilmapiiriä, joka on avoin ja luottamuksellinen ja joka tukee voimistelijoiden vaikuttamismahdollisuuksia.”

Et ole yksin -palvelu auttaa häirintätapauksissa

Et ole yksin -palvelussa saa apua ja tukea, jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaali- tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi. Et ole yksin tarjoaa matalan kynnyksen puhelin- ja chat-palveluita. 

Lisätietoja

Suomen Voimisteluliiton kurinpitosäännöt löytyvät verkkosivuilta >>

Voimisteluliiton vastuullisuusohjelman materiaalit >>

Maria Laakso
Toiminnanjohtaja
maria.laakso@voimistelu.fi
puh. 050 562 6226

Haku