Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelijoiden lähettäminen kansainvälisiin kilpailuihin 2021
18.12.2020

Voimistelijoiden lähettäminen kansainvälisiin kilpailuihin 2021

Liitto suosittelee vahvasti, ettei lapset osallistu kansainvälisiin kilpailuihin toistaiseksi.
Voimisteluliitto ei tule lähettämään lapsia ulkomaille kilpailuihin toistaiseksi. 
Nuorten ja aikuisten osalta liitto ei suosittele ulkomailla kilpailua toistaiseksi.

Linjausta päivitetään, kun koronatilanne sen sallii.

Poikkeuksena ovat arvokilpailut sekä Tokion Olympialaisten karsintoihin valmistavat ja liittyvät kilpailut sekä lajien World Cup, World Challenge Cup sekä Challenge Cup osakilpailut.

Voimisteluliitto aloittaa matkajärjestelyt vasta siinä vaiheessa, kun kilpailun varma toteutuminen voidaan taata järjestävän tahon puolesta.

Mikäli kilpailumatkalle lähtee alaikäinen voimistelija, hänen matkastaan ja mahdollisesta sairastumisesta sekä siihen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista kilpailumatkalla on vastuussa urheilijan huoltajat. Voimisteluliitto edellyttää huoltajilta kirjallisen sopimuksen vastuun kantamisesta.
Voimisteluliitto ei lähetä kilpailuihin erikseen hodia eli joukkueenjohtajia. Tuomari lähetetään, mikäli joku on suostuvainen koronatilanne huomioiden lähtemään, muuten liitto/osallistujat maksavat tuomarisakot (sovitaan kilpailukohtaisesti huomioiden kilpailun taso ja tuomarisakon suuruus).

Voimisteluliitto pyrkii maksamaan arvokilpailuissa kilpailevien koronasta aiheutuvia kansainvälisen lajiliiton vaatimia lisäkuluja, mutta ei voi sitoutua kaikkien lisäkulujen maksamiseen (testaus, matkustuksen ja majoituksen lisähinnat, ruokailujärjestelmien lisäkulut). Urheilijoiden, valmentajien, tuomareiden sekä asiantuntijoiden ja muiden delegaation jäsenten osalta Voimisteluliitto ei korvaa karanteeniajan ansionmenetystä.

Urheilijoiden ja kaikkien delegaation jäsenten on syytä huomioida, ettei matkavakuutus kata koronaan liittyviä lisäkustannuksia arvokisoissa. Nämä mahdolliset kustannukset jäävät jokaisen urheilijan ja muiden lähtijöiden omalle vastuulle.

Mikäli koronatilanne selkeästi muuttuu parempaan suuntaan ja ilmoittautumiset kilpailuihin ovat edelleen auki, Voimisteluliiton hallitus voi muuttaa linjaustaan erillispäätöksellä.

Haku