Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelijoiden kilpauran päättymisen seuranta
08.03.2022

Voimistelijoiden kilpauran päättymisen seuranta

Kilpauran päättyminen on prosessi. 

Syitä uran päättymisen takia voi olla monia, ja ne voivat olla itse päätettyjä tai itsestään riippumattomia. Kaikissa tapauksessa uran päättyminen on suuri muutos jokaisen urheilijan elämässä ja vaatii aikaa sopeutumiseen. Voimistelu on tärkeä sekä suuri osa identiteettiä ja kilpauran päättyessä joutuukin identiteetin muodostamaan osittain uudestaan; joukkuekavereita ei enää tavata päivittäin, arki ei pyöri harjoitusten, leirien ja kisojen ympärillä, kehossa tapahtuu luonnollisia muutoksia monien vuosien treenamisen jälkeen. Tämä kaikki laittaa urheilijat mahdolliseen kriisin paikkaan, sillä yhtäkkiä elämässä onkin paljon aikaa. 

Näistä syistä Voimisteluliitto on kehittänyt kyselyn selvittääkseen ja ymmärtämään syitä ja motiiveja uran päättymispäätöksen takana. Syiden selvittäminen auttaa liittoa löytämään ja kehittämään mahdollisia tukitoimia ja palveluita helpottaakseen suurta muutosta. 

Kysely auttaa myös Voimisteluliittoa kartoittamaan jatkavatko uransa päättäneiden voimistelijat toimintaa lajissa. Mahdollisuuksia jatkaa voimistelun parissa on monenlaisia. Seuroilla ympäri Suomen on jatkuvasti tarvetta entisille urheilijoille. Entiset voimistelijat ovat todenneet kilpauransa antaneen arvokkaan ja osaavan pohjan auttaa tulevia urheilijoita ja lajin toimintaa. 

Tämä kysely on suunnattu uransa päättäneille entisille maajoukkueen tai liiton valmennusjärjestelmään kuuluville voimistelijoille. Kyselyn lopussa sinun on myös mahdollista jättää terveiset Voimisteluliitolle. 

Linkin kyselyyn löydät Kilpauran päättyminen-sivulta sekä tästä.  

Kuva: Petra Uosukainen

Haku