Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelija alaselkä – voiko kipuja ennaltaehkäistä?
30.11.2023

Voimistelija alaselkä – voiko kipuja ennaltaehkäistä?

Lattialajien fyssariverkoston verkostoitumis- ja koulutustapahtuma siirtyy tammikuulle 2024 ja järjestetään 20.1.2024 klo 10-17 Lehto Areenalla Helsingissä (os. Henrik Forsiuksen tie 2, 00750 Helsinki).

Voimistelun fysioterapeuttiverkoston koulutus- ja verkostoitumispäivän tavoitteena on lisätä tietoa voimistelijoiden alaselkävaivojen riskitekijöistä sekä miten näihin voi urheilijoiden ohjauksessa sekä arjen valmennustyössä kiinnittää huomiota.

Aamupäivän osuudessa käydään läpi teoreettista taustaa alaselkävammojen riskitekijöistä sekä ennaltaehkäisyn osa-alueista. Iltapäivän osuus on käytäntöpainotteinen workshop, jossa paneudutaan alaselkävaivojen ennaltaehkäisyyn keskittyvään harjoitteluun.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Suomen Urheilufysioterapeutit Ry:n (SUFT) kanssa. Sisältö on suunnattu lattialajien voimistelijoiden parissa työskenteleville fysioterapeuteille, mutta soveltuu myös erinomaisesti valmentajille ja myös muiden voimistelulajien parissa työskenteleville fysioterapeuteille ja valmentajille.

Kouluttajina tapahtumassa toimivat Simone Kallonen ja Aino Haarala.

Simone Kallonen on urheilufysioterapeutti (sert) + OMT ja hän toimii SUFT Ry:n toiminnanjohtajana sekä kouluttajana. Simone työskentelee Pääkaupungin Urheiluakatemiassa (Urhea) mm rytmisen voimistelun parissa.

Aino Haarala on pääkaupunkiseudulla toimiva fysioterapeutti, joka on toiminut yhteistyössä eri voimisteluseurojen kanssa pk-seudulla usean vuoden ajan; viimeisimpinä Tapanilan Erän joukkuevoimistelun edustusjoukkueiden kanssa. Erityisesti nuorten urheilijoiden suorituskyvyn parantaminen ja terveen liikkumisen tukeminen fysioterapeuttisin keinoin ovat lähellä Ainon sydäntä. Aino on itse kilpaillut, valmentanut ja toiminut tuomarina joukkuevoimistelussa. Vastaanottotyötä Aino tekee Urheilu Mehiläisessä Helsingissä. Lisäksi hän kuuluu Voimisteluliiton alaiseen terveydenhuollon ammattilaisten asiantuntijatyöryhmään.

Päivän aikataulu:

Klo 10-10.15 Alustus ja päivän avaus, Veera Kainulainen, Terve voimistelija -asiantuntija, Suomen Voimisteluliitto

Klo 10.15-11.30 Alaselkävammojen riskitekijät, Simone

Klo 11.30-11.45 Tauko

Klo 11.45-13.15 Alaselkävammojen riskitekijät, Simone

Klo 13.15-14.15 Lounas (omakustanteinen)

Klo 14.15-15.15 Käytännön workshop, Aino

Klo 15.15-15.30 Tauko

Klo 15.30-16.45 Käytännön workshop, Aino

16.45-17 keskustelua ja päivän päätös

Koulutuksen hinta on 120€ ja SUFT-jäsenille 110€.

Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä

Ilmoittautuminen päättyy 5.1.2024. Verkostopäivä on suunniteltu ensisijaisesti live-tapahtumaksi, mutta myös etäosallistuminen on mahdollinen. Linkki etäyhteydellä osallistumiseen lähetetään ilmoittautuneille.

Haku