Home » Uutiset » Viivi Nieminen hyvässä hyppyvireessä Kairossa
27.04.2023

Viivi Nieminen hyvässä hyppyvireessä Kairossa

Telinevoimistelun maailmancupin ensimmäinen karsintapäivä Kairossa sujui Viivi Niemisellä (Jyväskylän Voimistelijat) lähes odotusten mukaisesti. Alastulon virheet rokottivat pisteitä ja finaali jäi hilkulle.

Nieminen voimisteli tänään hypyssä pisteet 12,416 ja oli 14:s, kun finaaliin yltää kahdeksan parasta. Hypyssä kärki oli aivan omaa luokkaansa, kun Italian Asia D’amato sekä USA:n Joscelyn Robertson nappasivat molemmat pisteet 14,016 liki pisteen enemmän kuin kolmanneksi sijoittunut Panaman Hillary Heron.

”Ristiriitaiset fiilikset, sain molemmat hypyt hyvin jaloilleni ja nojapuusarja meni läpi perusvarmuudella. Harmittaa kuitenkin, kun hyppyfinaaliin olisi ollut hyvät mahdollisuudet. Ensimmäisessä hypyssä keskittyminen herpaantui hetkeksi, jonka vuoksi (juoksuvauhdin) askeleet eivät osuneet aivan nappiin. Alastulossa jouduin ottamaan korjausaskeleen, josta seurasi myös rajanylitys. Toiseen hyppyyn sain ajatukset kasaan ja sitä en olisi voinut paremmin tehdä. Rajanylitys taisi maksaa finaalipaikan. Kaikesta huolimatta hallissa oli mahtava fiilis ja hyvä energia kisata. Yleisöä oli paljon ja oli aivan suuren tapahtuman tuntua”, kertoi Nieminen.

Nojapuilla Niemisen sarja oli siisti ja varma, mutta vaikeutta vielä sarjasta uupuu. Nojapuilla Nieminen oli sijalla 30, pistein 10,400.

Kilpailut jatkuvat huomenna puomin ja permannon karsinnalla, johon Nieminen lähtee hyvällä fiiliksellä tekemään parastaan ja nauttimaan kisatunnelmasta.