Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Verkoistoissa on voimaa – Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta
07.12.2022

Verkoistoissa on voimaa – Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta

Erityistä Voimaa seuroissa -blogisarjassa tutustutaan voimisteluseuroihin, jotka tekevät työtä kaikille avointen ja saavutettavien harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Sarjassa esiintyvät seurat tekevät työtä monikulttuuristen perheiden ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten paremmaksi huomioimiseksi liikunta- ja voimistelutoiminnassa. Sarjassa esitellään Erityistä Voimaa pilottiseurojen hankeposterit.

Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta on toiminnassaan huomannut, että erityisryhmä kannattaa perustaa pienelläkin osallistujamäärällä, sillä tieto ryhmästä kulkee parhaiten harrastajien kautta sisäisiä verkostoja pitkin kavereille ja tutuille. Toimintaa käynnistettäessä verkostoituminen on avainasemassa. Kaikkea ei tarvitse keksiä tai miettiä itse. Apua, tukea ja mentorointia erityisryhmien toiminnan käynnistämiseen saa esimerkiksi kaupungilta, liikunnan aluejärjestöiltä, Voimisteluliitolta ja muilta seuroilta. 

Tärkeä oivallus toiminnan käynnistämisessä on ollut, että seurassa toimivat osaavat ja lajin tuntevat ohjaajat sopivat hyvin ohjaajiksi myös erityisryhmälle, vaikkei heillä olisikaan aikaisempaa kokemusta kyseisistä ryhmistä. Osaamista ja varmuutta erityisryhmien ohjaamiseen ja erityistä tukea tarvitsevien lasten huomioimiseen voi kehittää esimerkiksi Voimisteluliiton Energiset lapset ryhmässä -koulutuksella.

Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta (Posteri avautuu isompana kuvana uuteen välilehteen)

Haku