Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Vastuullisuusaskeleet on seurojen uusi työkalu vastuullisen voimistelun ja seuratyön kehittämiseen
27.01.2021

Vastuullisuusaskeleet on seurojen uusi työkalu vastuullisen voimistelun ja seuratyön kehittämiseen

Voimistelun tulevaa neljää vuotta ohjaa yhdessä voimistelukentän kanssa tehty strategia, voimistelun tulevaisuus 2021-2024, joka rakentuu vastuullisen toiminnan ympärille ja keskittyy luomaan lisää vetovoimaa lasten voimisteluun.Vastuullisuus on osa niin strategian tavoitteita kuin arvoja, ja näin ollen sen tulee näkyä kaikessa voimistelussa, niin liiton tasolla, seura-arjessa kuin yksittäisten toimijoiden teoissa.  

Vastuullisen voimistelukulttuurin luominen on koko voimisteluväen yhteinen tehtävä, jolla taataan kaikille turvallinen ja tasavertainen toimintaympäristö hyvässä seurassa, unohtamatta puhtaasti kilpailemista ja ympäristöä. Vastuullisuusaskelien tavoitteena on saada vastuullisuus osaksi jokaisen seuran arkea. Näin ollen jokaisen voimisteluseuran tulee tarttua toimeen ja käydä läpi vastuullisuusteeman tarvittavat toimet vastuullisuusaskeleita käyttäen.

 

Vastuullisuusaskeleet

Vastuullisuusaskeleet on seuroille suunniteltu työkalu vastuullisen voimistelun ja seuratyön kehittämiseksi ja tueksi. Askeleita seuraamalla seurat saavat helposti ja hallitusti käytyä läpi kaikki tarvittavat vastuullisuusteemat ja materiaalit, ja rakennettua vastuullista voimistelukulttuuria omaan seuraansa.  Askeleet koostuvat eri teemojen alle sijoitetuista toimenpiteistä, jotka seurojen tulee käydä läpi ja ottaa osaksi omaa toimintaansa.

Askeleista löytyy kolme tasoa, jotka on suunnattu erilaisille seuroille. Jokaiselle seuralle on määritelty oma vähimmäistaso, mutta mikään ei estä tähtäämästä ja kehittämästä omaa seuraa vaadittua korkeammalle tasolle. Perustaso on suunnattu pienille ja keskisuurille seuroille, jotka tarjoavat harrastevoimistelua sekä ryhmäliikuntaa. Tähtitaso on tarkoitettu suurille harrasteseuroille, lasten ja aikuisten tähtiseuroille sekä seuroille, jotka tarjoavat kilpailutoimintaa. Pro-taso on suunnattu suurille kilpaseuroille ja Huippuvoimistelun tähtiseuroille.

 

Vastuullisuusaskeleet löydät muiden vastuullisuusmateriaalien kanssa voimisteluklubista. Tutustu nyt vastuullisuusaskeliin ja aikatauluta vastuullisuustyön aloitus seuranne kalenteriin. 

Klinikat

Voimisteluliitto järjestää seuroille vastuullisuustyön aloittamisen tueksi klinikoita. Näissä työpajamuotoisissa tapaamissa tutustutaan vastuullisuusteemaan ja autetaan seuroja pääsemään alkuun vastuullisuusaskelissa. Ilmoittautumalla klinikalle takaatte seurallenne tehokkaan startin vastuullisuustyöhön ja -askeliin. Klinikoita järjestetään vuonna 2021 seuraavasti:

Syksyllä:

–        4.9. Järjestetään lähitapaamisena, Pro-tasolle tähtääville seuroille ILMOITTAUDU

–        23.9. Järjestetään etänä, Tähtitasolle tähtääville seuroille ILMOITTAUDU

–        11.11. Järjestetään etänä, Perustasolle tähtääville seuroille ILMOITTAUDU

Klinikalle olisi hyvä osallistua kaksi henkilöä/seura.

 

Tähtiseurat vastuullisuusaskelissa

Vuonna 2021 auditoitavien tähtiseurojen tulee osallistua johonkin vastuullisuusaskelten klinikkaan sekä työstää askelissa kuvatut toimet seurassa läpi. Tähtitason vastuullisuusaskelten myötä täyttyy useita Tähtiseura-ohjelman laatutekijöitä. Lisätietoa tähtiseuroille tiina.saulila(a)voimistelu.fi 

 

 

Haku