Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Vastuullisesti tuomarina verkkokoulutus kaikkien voimistelulajien ja tanssin tuomareille
10.09.2022

Vastuullisesti tuomarina verkkokoulutus kaikkien voimistelulajien ja tanssin tuomareille

Vastuullisessa voimistelussa jokaisella toiminnassa mukana olevalla on turvallinen, positiivinen ja oppimista tukeva ympäristö, jossa onnistutaan, menestystään ja koetaan elämyksiä yhdessä tehden.

Tuomaritoiminta on keskeinen osa voimistelulajien kilpailutoimintaa. Vastuullisesti tuomarina verkkokoulutus on tehty kaikkien voimistelulajien ja tanssin tuomareille ja pohjautuu Voimisteluliiton eettisiin periaatteisiin ja vastuullisuusohjelmaan. Koulutuksessa käsitellään mm. eettisyyttä, esteellisyyttä ja tuomarin ammattitaitoa. Koulutus on verkkokoulutus, jonka jokainen tuomari suorittaa itsenäisesti.

Syksyn 2022  Vastuullisesti tuomarina verkkokoulutus on maksuton ja kaikkien voimistelulajien ja tanssin tuomareiden tulee suorittaa koulutus.

Vuonna 2023 verkkokoulutus liittyy osaksi jokaisen lajin tuomarikoulutusjärjestelmää ja kiinnitetään osaksi lajin tuomarikoulutuksia.

Koulutukseen ilmoittaudutaan täältä.

Saat ilmoittautumisen jälkeen kirjautumistunnukset Priima-oppimisalustalle, jolla koulutus suoritetaan. Tunnukset ovat voimassa kuukauden, jonka aikana koulutus tulee suorittaa. Koulutusta ei tarvitse suorittaa kerralla, mutta kuukauden aikana ilmoittautumisesta. Lisätietoja tarvittaessa oman lajin lajipäälliköltä / lajivastaavalta.

Vastuullisesti tuomarina verkkokoulutus on suomeksi. Koulutuksen suorittanut saa lopuksi todistuksen suorituksesta. Kehitämme koulutusta ja lajikohtaisia materiaaleja koulutukseen syksyn aikana palautteiden perusteella.

 

Reilusti paras-verkkokoulutus tukee urheilutoimijoita tunnistamaan kilpailumanipulaation ilmiönä ja antaa työkaluja sen kohtaamiseen.

Voimisteluliitto ohjeistaa jokaisen tuomarin suorittamaan myös SUEK:n laatiman Reilusti paras-verkkokoulutuksen osana tuomareiden vastuullisuuskoulutuksen kokonaisuutta.

Reilusti paras-verkkokoulutus sisältää seuraavia aihealueita:

  • Kilpailumanipulaatio ilmiönä
  • Kilpailumanipulaation muodot
  • Urheilijan ja urheilutoimijan houkuttelu
  • Kilpailumanipulaation seuraukset
  • Torjunta ja puuttuminen
  • Oikeudet ja velvollisuudet

Lisätietoja ja linkki Reilusti paras-verkkokoulutukseen löytyy täältä.

Haku