Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Vanhempainilta tulossa?
21.03.2023

Vanhempainilta tulossa?

Kaksi aikuista seuraa lasten menoa temppuradalla

Monessa seurassa pidetään kausittain vanhempainiltoja tai huoltajapalavereita. Tapaamisten tarkoitus on koota vanhemmat yhteen, jotta he voivat tutustua lapsensa valmentajiin ja harjoittelun tai kauden kulkuun ja niihin liittyviin kustannuksiin.

Toisinaan vanhempainpalavereissa ja illoissa on jokin teema, joka on ajankohtainen. Pelkästään tiedon jakamiseen tapaamista ei kannata käyttää, koska sitä varten ryhmillä saattaa olla jo sähköposti- tai WhatsApp-ryhmät tai toimiva konsepti: ”JOJO (joukkuejohtaja) tiedottaa”- infot.

Jotta vanhemmat tutustuisivat toisiinsa ja saisivat kysyä ja keskustella sekä vaikuttaa toimintaa, kannattaa tapaamisiin sisällyttää myös yhdessä ajattelua tai ryhmäkeskusteluita. Tutustumiseen kannattaa panostaa varsinkin aikaa, kun uusia jäseniä liittyy mukaan tai toiminnassa siirrytään toiselle tasolle esim. harrasteryhmästä siirrytään kilpailutoimintaan tai ryhmä suunnittelee esiintymismatkaa.

Mitä vanhempainillassa voisi käsitellä?

Vanhempia kiinnostaa usein oman lapsensa asiat ja kehittyminen, toimintaan liittyvät kustannukset sekä mahdollisuudet seurassa. Lisäksi vanhempia voi kiinnostaa esim. kilpailutoiminnan säännöt tai yhteinen keskustelu esimerkiksi vastuuroolien jakamisesta ja ryhmäjoista.

Olemme rakentaneet lasten tiimissä erillisistä aiheista paketin PowerPointiin, jota voi käyttää apuna. Malli ei ole yksi kokonaisuus, vaan se koostuu erilaisista aiheista, joista jostakin aiheesta voisi puhua tapaamisissa. Mallissa on myös sisältörunko Jyväskylän naisvoimistelijoiden huoltajapalaverista sekä muutama malli Kajaani Gymnastic-seuran vanhempainillasta. Mukana on myös muutama ohjeellinen slide, jotka on tarkoitettu vain vanhempainiltaa suunnittelevalle. Materiaali on tehty toiveesta ja siihen on nostettu tyypillisimmät kysymykset, joita voimistelun lasten tiimiltä kysytään.

Seuratoimija tai valmentaja, ota materiaali tarkastelun alle. Hyödynnä halutessasi ja jos sinulla on jokin todella hyvä malli jaettavaksi, niin kerro siitä meille lasten tiimin toimijoille. Näin saamme hyviä ideoita jakoon yhteiskehittelyllä.

Menestyksekkäitä kohtaamisia huoltajapalavereihin! Pidetään lasten asioista hyvää huolta ja pidetään turvallisen harrastamisen lippua korkealla.

Lisätietoja: Liisa Lappalainen

Haku