Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Valmentajapäivän 2021 ohjelma ja aikataulu
04.09.2021

Valmentajapäivän 2021 ohjelma ja aikataulu

Voimistelun Valmentajapäivä tulee taas, tällä kertaa Urheassa, Helsingissä lauantaina 9.10.2021 klo 10-19 teemalla ”Tiedolla valmentaminen”! Valmentajapäivänä pääsee verkostoitumaan ja kehittämään omaa osaamistaan yhdessä huippuasiantuntijoiden kanssa.

Alta pääset tutustumaan tarkemmin koulutuksen aikatauluun sekä päivän luennoitsijoihin.

Päivän ohjelma:

klo 9:30 Saapuminen Urheaan, kahvia ja nimilappujen haku

klo 10:00 TERVETULOA!

klo 10:15 Tutustuminen

klo 10:30-11:30 Luento: Määrätietoinen harjoittelu (Lauri Hakala)

klo 11:30-12:30 Urhean esittelykierros

klo 12:30-13:30 LOUNAS

klo 13:30-14:30 Luento: Baletti voimistelun oheislajina ja osana fysiikkaharjoittelua (Jaana Puupponen)

klo 14:30-14:45 TAUKO

klo 14:45-15:45 Luento: Lasten urheilullisuuden ja taitavuuden tasonnosto (Marko Viitanen)

klo 15:45-16:00 TAUKO

klo 16:00-18:30 Luento: Terve ja suorituskykyinen voimistelija (Vesa Kuparinen, Sannakaisa Vastamäki, Tapio Keränen)

klo 18:30-19:00 LOPETUS

 

Valmentajapäivän teemat ja luennoitsijat:

·        Määrätietoinen harjoittelu

Puhuja: Lauri Hakala, Joukkuepelien lajiryhmävastaava, Olympiakomitea.

Lauri Hakala on  38-vuotias ammattivalmentaja ja entinen ympäri Eurooppaa pelannut lentopalloilija. Lauri on toiminut valmentajana kahdeksassa eri maassa, ja valmentanut sekä miehiä, että naisia, useimmilla tasoilla junioreista aikuisiin arvokisamitalisteihin. Toukokuussa 2019 Lauri aloitti työt Suomen Olympiakomiteassa, joukkuepelien lajiryhmävastaavana, jossa hän vastaa seitsemän lajin (jääkiekko, koripallo, lentopallo, jalkapallo, salibandy, käsipallo ja beach volley) huippu-urheilusuunnitelmien sparraamisesta minkä lisäksi hän työskentelee mm. urheilija-apurahojen, tehostamistukipäätösten, joukkuepelien yhteistyön ja osaamisen kehittämiseen liittyvien asioiden kanssa.

 

·        Baletti voimistelun oheislajina ja osana fysiikkaharjoittelua

Puhuja: Jaana Puupponen, solisti-tanssija, Suomen Kansallisbaletti.

Jaana Puupponen on valmistunut Kansallisoopperan balettikoulusta, jonka jälkeen hänet kiinnitettiin Suomen Kansallisbalettiin vuonna 1979. Vuosien aikana hänen on ollut osallisena monissa rooleissa sekä solistitehtävissä eri baleteissa. Jaana on lisäksi ollut mukana Kansallisbaletin kiertuissa ympärin Euroopan sekä Yhdysvaltain itärannikon kiertueella vuonna 1988.


·        Lasten urheilullisuuden ja taitavuuden tasonnosto (Olympiakomitean johtama taitavuuden tasonnostoprojekti)

Puhuja: Marko Viitanen, Olympiakomitea.

Olympiakomitean johtama taitavuuden tasonnostoprojekti tavoitteena on edistää lasten valmentajien osaamista ja varmistaa hyvä urheilullisuus- ja taitavuus mahdollisimman monelle lapselle. Valmentajapäivillä kuullaan kehityshankkeen katsaus ja otetaan ensimmäinen askel liikunnallisuuden tukemiseen. Puheenvuoro kattaa puhetta lasten valmennuksesta, sillä vetovoimaa lasten voimisteluun on koko voimistelun strateginen kärki. Voimistelu on mukana kansallisessa projektissa, jossa haastetaan kaikki lasten kehityksen mahdollistajat yhdessä lasten riittävän korkean liikuntamäärän ja toiminnan laadun saavuttamiseksi. Alle 12-vuotiaiden lasten elämässä harrastetaan paljon ja luodaan urheilullisuuden ja taitavuuden tärkeä perusta ennen murrosiän kasvun ja kehityksen vaihetta.

 

·        Voimistelun voimaharjoittelun rytmittäminen (osa Terve ja suorituskykyinen voimistelija-luentoa)

Puhuja: Tapani Keränen, Kihu.

Tapani Keränen (LitM) on urheilubiomekaniikan asiantuntija Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksesta. Hänen koko työura on vierähtänyt urheilun parissa tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä sekä tukipalvelujen tarjoajana urheilijoille, valmentajille ja lajiliitoille. Useiden liikuntatieteellisten kongressiesitysten lisäksi hän on ollut kouluttajana kotimaisissa ja ulkomaisissa valmentajaseminaareissa tuomassa biomekaniikkaa käytännön läheisesti valmentajien arkeen. Tapanin valmennusura useiden lajien kansallisen ja kansanvälisen tason urheilijoiden parissa on yli kolmen vuosikymmenen mittainen.

 

·        Tutkimustietoa liikkuvuusharjoittelusta (osa Terve ja suorituskykyinen voimistelija-luentoa)

Puhuja: Sannakaisa Vastamäki, Voimisteluliiton fysioterapeuttiasiantuntijatiimin jäsen, Fysios Oy.

Sannakaisa on työskennnellyt fysioterapeuttina reilun kymmenen vuoden ajan, ja hänen vastaanotollaan käy pääsääntöisesti urheilua ja liikuntaa aktiivisesti harrastavia lapsia ja nuoria useista eri lajeista. Vuosien aikana Sannakaisa on työskennellyt paljon eri voimistelulajien voimistelijoiden kanssa kilpa-aerobicista telinevoimistelijoihin kuten myös rytmisen ja joukkuevoimistelijoiden kanssa. Tällä hetkellä hän johtaa Fysioksella kahta toimipistettä Turussa, yhtä Naantalissa ja Salossa. Lisäksi hän kuuluu Voimisteluliiton alaiseen terveydenhuollon ammattilaisten asiantuntijatyöryhmään.


·        Terve ja suorituskykyinen voimistelija

Puhuja: Vesa Kuparinen, Urhea ja Olympiakomitea; Tapani Keränen, Kihu; Sannakaisa Vastamäki, Suomen Voimisteluliiton fysioterapeuttien asiantuntijatiimi ja Fysios Oy.

Vesa Kuparinen on pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea) ja Suomen Olympiakomitean vastuufysioterapeutti. Hän on toiminut usean vuoden telinevoimistelun ja rytmisen voimistelun maajoukkueiden fysioterapeuttina.


Valmentajapäivien osallistumismaksu on 99€ (sis. ohjelman ja ruokailut). Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös etänä.


Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä. Ilmoittautuminen auki 4.10.2021 saakka. Vielä ehdit mukaan!

Haku