Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » ”Uusi aluevaltaus” – Kajaani Gymnastics
18.01.2023

”Uusi aluevaltaus” – Kajaani Gymnastics

Erityistä Voimaa seuroissa -blogisarjassa tutustutaan voimisteluseuroihin, jotka tekevät työtä kaikille avointen ja saavutettavien harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Sarjassa esiintyvät seurat tekevät työtä monikulttuuristen perheiden ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten paremmaksi huomioimiseksi liikunta- ja voimistelutoiminnassa. Sarjassa esitellään Erityistä Voimaa pilottiseurojen hankeposterit.

Kajaani Gymnasticsissa hankevuoden paras oivallus on ollut ”erityisryhmien perustaminen oli vain ajan kysymys seurallemme. Hanke antoi konkreettisen mahdollisuuden tehdä oikeat toimenpiteet toiminnan käynnistämiseksi.” Tämä olikin loistava mahdollisuus päästä laajentamaan seuramme harrastetarjontaa entistä monipuolisemmaksi. Koimme turvalliseksi lähteä hankkeeseen mukaan ja perustaa erityislapsille suunnattu ryhmä, kun koko hankkeen ajan mukana kulki osaavat ja auttavat henkilöt, jotka vastasivat aina askarruttaviin kysymyksiin ja mietteisiin. 

Saimme paljon apua ja tukea erityislasten ryhmän käynnistämiseen liitolta sekä muilta seuroilta. Koulutukset ja seminaarit olivat hyödyllisiä ja opettavaisia, niiden kautta tullut paljon lisätietoa ja osaamista meille täysin uuteen ”aluevaltaukseen”. Muilta seuroilta sai vertaistukea askarruttaviin kysymyksiin sekä toiminnan käynnistämiseen ja sen ylläpitämiseen.

Kajaani Gymansticsin harrastekoordinaattori Tanja Martikainen nostaa mieleenpainuvimpina hetkinä hankkeen aikana seuraan perustetun Uniikit ryhmän toiminnan toteutuminen syksyllä 2022 ja tieto, että pääsemme jatkamaan ryhmän toimintaa tulevalle vuodelle 2023. Lisäksi hankkeen aikana perustetun ja Voimisteluliiton erityisvoimistelun asiantuntijan Sini Mattilan vetämän erityisvoimistelun verkoston tapaaminen Special Olympics rytmisen voimistelun leirin yhteydessä on ollut yksi hankkeen huippuhetkiä.

Kajaani Gymnastics
(Posteri avautuu isompana kuvana uuteen välilehteen)

Haku