Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Unisport ja Voimisteluliitto lisäävät yhdessä suomalaisten lasten liikkumista
07.09.2021

Unisport ja Voimisteluliitto lisäävät yhdessä suomalaisten lasten liikkumista

 

Unisport ja Voimisteluliitto ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jossa tavoitteena on yhdessä kehittää lähiliikuntapaikkoja, kuten koulujen ja päiväkotien liikuntasaleja. Tarkoituksena on lisätä liikettä ja siten kasvattaa suomalaisten hyvinvointia. Sopimus on voimassa vuoden 2024 loppuun asti. 

Pohjoismainen urheilutilojen ja -pinnoitteiden markkinajohtaja Unisport toimii myös yhteistyökumppanina joukkuevoimistelun MM-kilpailuissa marraskuussa 2021 sekä Gymnaestrada Tampere 2022 -suurtapahtumassa ensi kesäkuussa.

Tarkoituksena saada ihmiset liikkeelle

Alusta alkaen Unisportin ja Voimisteluliiton yhteistyössä oli kirkkaana yhteinen tavoite: kumpikin osapuoli haluaa kantaa vastuunsa hyvinvoinnin ja liikkeen lisäämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa. Jokaisella lapsella ja nuorella tulee olla oikeus sekä mahdollisuus liikkua lähellä turvallisesti ja innostavasti. 

Voimisteluliitto on nostanut laadukkaan lasten liikunnan edistämisen tärkeimmäksi strategiseksi tavoitteekseen. Unisportin visiona puolestaan on, että rakentamalla houkuttelevia liikuntapaikkoja ihmiset saadaan aktiivisemmiksi, mikä lisää terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia yhteiskunnassa.

Voimisteluliiton kanssa toteutettava yhteistyö tarjoaa meille mahdollisuuden olla mukana ideoimassa entistä matalamman kynnyksen liikuntamahdollisuuksia kouluissa ja varhaiskasvatuksen parissa. Lasten ja nuorten liikkumisen lisääminen on myös yhteiskunnallisesti merkittävä keskustelunaihe, joten meille on enemmän kuin luontevaa lähteä mukaan tällaiseen yhteistyöhön, toteaa Unisportin myyntijohtaja Juhana Pernaa.

Voimisteluliitto ja Unisport yhdistävät osaamistaan, jotta esimerkiksi koulujen ja varhaiskasvatuksen salit olisivat entistäkin innostavampia ja inspiroivia lapsille liikkua. Tarkoituksena on myös suunnitella uudenlaisia konsepteja, joiden tavoitteena on kannustaa luovaan ja monipuoliseen liikuntaan. 

Voimisteluseurojen toiminta on hyvin laajaa ja monipuolista. Tämän takia on tärkeää, että laji- ja harrastustoiminnassa on siihen soveltuvat ja turvallista harjoittelua tukevat välineistöt ja esimerkiksi telineet. Suurin osa Voimisteluliiton jäsenseuroista järjestää toimintaansa esimerkiksi lähikoulujen saleissa. Näitä kehittämällä myös oppilaitokset hyötyvät. 

Voimistelu kilpa- ja huipputasolla vaatii erityisesti turvalliset harjoitteluolosuhteet. Unisportilta löytyy useaan voimistelulajiin kattava huippuvälineistö. 

-Yhteistyön kautta saamme Suomeen lisää tietotaitoa voimisteluun soveltuvista olosuhteista ja niiden välineistöstä. On tärkeää, että voimistelun lähiliikuntapaikoista voivat myös koulujen ja varhaiskasvatuksen lapset ja nuoret hyötyä. Yhteistyöstä hyötyvät myös jäsenseuramme, joille voimme tarjota yhteistyöllä tukea voimistelun olosuhteiden rakentamisessa ja suunnittelussa sekä välinevalinoissa, Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso sanoo.

 

Unisport on urheilu- ja liikuntapaikkojen rakentamiseen erikoistunut yhtiö ja toimialan markkinajohtaja Pohjoismaissa. Yrityksen toiminta rakentuu neljän liiketoiminta-alueen ympärille, joita ovat sisäliikunta, ulkoliikunta, liikuntavälineet ja tekonurmi. Unisportin missio on saada ihmiset liikkeelle ja tehdä liikunnasta yhä kiinteämpi osa arkipäiviä. Live to move – move to live.

www.unisport.com 

Instagram: @ unisport_finland

 

Suomen Voimisteluliitto on voimistelun lajiliitto, jonka jäsenseuroissa järjestetään monimuotoista voimistelutoimintaa. Voimisteluliittoon kuuluu 369 seuraa, jotka liikuttavat noin 130 000 jäsentä. Voimistelu on täynnä innostavaa liikuntaa harrastuksesta huipulle hyvässä seurassa – jokaiselle löytyy oma tapansa liikkua!

www.voimistelu.fi

Instagram: @ voimistelu 

 

Lisätietoja: 
Unisport
Juhana Pernaa, Head of Sales
juhana.pernaa@unisport.com 
puh. +358 45 8752700

Suomen Voimisteluliitto ry
Jaana Hyrkäs, yhteyspäällikkö 
jaana.hyrkas@voimistelu.fi 
puh. +358 50 3447514

Haku