Home » Uutiset » Tyttöjenkin EM-kilpailuissa finaalipaikka hilkulla
04.05.2024

Tyttöjenkin EM-kilpailuissa finaalipaikka hilkulla

NTV

Naisten telinevoimistelun EM-kilpailut saivat jatkoa tänään tyttöjen neliottelulla sekä karsinnalla telinefinaaleihin sekä joukkuefinaaliin. Suomalaisista parhaaseen tulokseen ylsi tänään Ekaterina ’Katja’ Podobed (HIFK Gymnastics) voimistellen upeasti sijalle 15, ottelupistein 47,899. Lisäksi Podobed on hyppyfinaaliin ensimmäisellä varasijalla.

Hyppyfinaali jäi pienestä kiinni, kun Katja esitti kaksi lennokasta ja korkeaa hyppyä. Alastulot olivat kuitenkin vauhdikkaat ja hän joutui molemmissa hypyissä ottamaan suuren korjausaskeleen. Podobedin hypyn loppupisteet olivat 12,733 ja viimeinen finaalipaikka lunastettiin pistein 12,750 eli eroa oli vajaa 0,02 pistettä.  Katjan ottelutulokseen laskettiin yksi tippuminen, kun puomilta akrobaattinen sarja flikki-piiska tuli harmillisesti alas. Muutoin Podoped esitti varmoja otteita ja voimisteli tyylillä, eikä sarjoihin tullut muita isoja virheitä.

”Kisa meni mielestäni hyvin. Parannettavaa oli joka telineellä, varsinkin puomilla. Tämä on kuitenkin hyvä lopetus kevään kisakauteen. Eniten jäi harmittamaan hyppy, jossa onnistuin hyvin, mutta alastuloissa olisi voinut ottaa paremmin paikkaan. Alastulojen korjauspomppujen vuoksi en päässyt finaaleihin, jonka takia harmittaa todella paljon nyt kisojen jälkeen”, summasi Katja Podobed kisapäiväänsä.

Joukkueena Pohjoismaista paras

Suomen joukkue, jossa voimistelivat Ekaterinan lisäksi Iiris Nyyssönen (Espoon Telinetaiturit), Anni Pääkkönen (Oulun Pyrintö), Jade Riekki (Taipumattomat) ja Maija Taskinen (Jyväskylän Voimistelijat), sijoittui joukkuekilpailussa sijalle 15 pistein 134,363. Tytöt aloittivat kisataipaleensa herkältä ja haastavalta telineeltä, puomilta. Jännitys näkyi sarjoissa, mutta tytöt saivat pidettyä hermonsa kurissa kahden ehjän puomisarjan verran.

”Kisa meni hyvin ja olin tyytyväinen erityisesti puomiin, kun sain onnistuneen sarjan. Parannettavaa jäi puhtaudessa kaikilla telineillä”, kertoi Anni Pääkkönen.

Haastavan alun jälkeen kilpailu lähti sujumaan hyvässä tunnelmassa ja voimistelijat saivat suoritettua sarjansa hyvin, ilman suuria virheitä.  Joukkuetulokseen huomioidaan kunkin telineen kolmet korkeimmat pisteet. Jokaisen telineen saa suorittaa neljä joukkueen viidestä voimistelijasta.

”Aluksi kisapäivä jännitti, mutta kun pääsi kisaamaan ei enää jännittänyt paljoa. Ja oli mukavaa kisata EM-kisoissa joukkueena. Tutulla porukalla, kun kisasimme yhdessä jo PM-kilpailuissa tunnelma ja kannustus oli hyvä”, iloitsivat Jade Riekki ja Iiris Nyyssönen.

”Olen tyytyväinen kisaan, toki pieniä virheitä joukkueen kisaan mahtui ja joukkuetulokseen laskettiin yksi tippuminen puomilta, mutta kokonaisuus erittäin hyvä voimistelijoiden omalla tasolla”, kiitteli tyttöjen maajoukkueen vastuuvalmentaja Tiina Vilenius.

Suomen delegaatioon kuuluvat valmentajat Tiina Vilenius & Maxim Podobed, Team Manager Iira Murtonen, fysioterapeutti Ida Voutilainen, tuomari Sari Lehmuskallio sekä joukkueenjohtaja Hanna Järvinen.