Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Tyttöjen maajoukkue taisteli paikkansa EM-finaaliin
01.12.2021

Tyttöjen maajoukkue taisteli paikkansa EM-finaaliin

 

TeamGymin EM-kilpailut alkoivat keskiviikkoiltana suomalaisittain kaksijakoisin tunnelmin. Tyttöjen maajoukkue sijoittui karsintakilpailunsa neljänneksi ja lunasti mainioilla pisteillä paikkansa kuuden parhaan maan loppukilpailuun, mutta joukkueessa tapahtui ikävä loukkaantuminen toisella trampettikierroksella.

”Meille jäi kisasta vähän ristiriitainen fiilis. Tavoitteemme täyttyi, ja olemme tosi tyytyväisiä, että pääsimme finaaliin. Olemme myös tyytyväisiä vapaaohjelmaamme, koska tavallaan pahin mahdollinen, mitä ennen sitä voi tapahtua, tapahtui, mutta vapaa meni kuitenkin hyvin”, kuvailee voimistelija Maia Mäki kilpailun kulkua.

”Jokainen joukkueen jäsen teki osuutensa tosi hyvin, vaikka kellekään ei ollut helppo paikka edessä vapaassa”, hän kehuu.

Suomi sai vai pelkästä vapaaohjelmastaan karsintakisan kolmanneksi korkeimmat pisteet. Ennen trampettia joukkue oli ehtinyt selviytyä volttiradasta likipitäen puhtaalla suorituksella. Vastoinkäymisten jälkeen suomalaiset tsemppasivat hienosti myös viimeiselle trampettikierrokselleen. Tyttöjen vastuuvalmentajan Kia Järvisen mukaan varavoimistelija otti paikkansa paitsi nopeasti myös hyvin kesken kisan ja koko joukkue jatkoi mallikkaasti kisan loppuun.

”Tytöt ovat tosi kovia kisaamaan. Helppoahan se on silloin, jos kaikki menee hyvin, mutta siinä ne kisahermot testataan, kun tulee jokin haaste vastaan. Tämä oli hyvä esimerkki siitä, että tytöt ovat kovia kisaajia ja onnistuvat myös tiukassa paikassa”, valmentaja toteaa.

Järvinen näkee, että suomalaisilla on hyvät lähtökohdat finaaliin, sillä joukkue keräsi karsinnasta hyvät pisteet, vaikka parantamisen varaa jäikin. Keskiviikkona Suomen joukkuekierroksena volttiradalla oli arabialainen–flikki–kaksoisvoltti kerien ja trampetilla tsukahara suorin vartaloin.

Tyttöjen EM-finaali voimistellaan Portugalin Guimarãesissa perjantaina 3. joulukuuta alkaen kello 18.15 Suomen aikaa. Suomalaisia nähdään EM-areenalla seuraavan kerran torstaina 2. joulukuuta, kun sekajoukkueet ja naisten joukkueet kilpailevat sarjojensa finaalipaikoista. Sekasarjan karsinta alkaa kello 16.30 ja naisten kello 18.30 Suomen aikaa. Sekä EM-karsintoja että -loppukilpailuja voi seurata suorina lähetyksinä Euroopan voimisteluliiton Youtube-kanavalla europeangymnastics ja osoitteessa gymtv.online.

Tyttöjen EM-karsinnan tulokset

1. Ruotsi 53,650 (vapaaohjelma 20,90, volttirata 16,80, trampetti 15,95)

2. Iso-Britannia 50,625 (19,075; 16,150; 15,400)

3. Islanti 50,275 (21,075; 14,400; 14,800)

4. Suomi 50,175 (20,075; 15,900; 14,200).

Kaikki tulokset ovat nähtävissä Euroopan voimisteluliiton tapahtumasivuilla

Kuva: Tyttöjen maajoukkue hioi vapaaohjelmaansa arvokisakuntoon Vierumäellä marraskuussa. (Roosa Vanhanen / Suomen Voimisteluliitto)

Haku