Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Työelämänharjoittelussa Voimisteluliitossa
22.12.2023

Työelämänharjoittelussa Voimisteluliitossa

Voimistelun tulevaisuutta luodaan erilaisin tavoittein. Yksi strategian tavoitteista on, että lasten ohjaamisesta ja valmennuksesta kasvaa arvostettu harrastus ja ammatti. Tavoitteena on myös tehdä näkyväksi lajiliiton ja seurojen toimintaan varteenotettavina työpaikkoina liikunnan kentällä. Marras-joulukuun aikana liiton toimintaan tutustui Sara Sarmisto. Lue Saran ajatuksia työelämäharjoittelusta.

Työharjoittelu

Olin organisaatiotyöharjoittelussa Voimisteluliitossa noin neljän viikon ajan. Organisaatiotyöharjoittelu kuuluu Liikunnanohjaaja (AMK) tutkintoon. Tavoitteena työharjoittelussa on tutustua kokonaisvaltaisesti organisaation toimintaan ja verkostoitua organisaation työntekijöihin.

Työelämäharjoittelupaikan päättäminen oli helppoa, sillä minulla on vahva tanssitausta sekä olen lapsuudessa harrastanut trampoliinivoimistelua. Halusin suorittaa harjoittelun Voimisteluliitolla, koska minua kiinnosti nähdä liiton toimintaa ja tutustua siihen, millaista liitossa työskentely voisi olla.

Pääsin Voimisteluliitossa tekemään itsenäisesti erilaisia tehtäviä sekä tutustumaan ryhmätyöskentelyyn. Pääsin tutustumaan postin Smartship palveluun, jonka käytön osaamisen koen olevan hyödyllinen työelämässä. Yksi laajempi tehtävä oli Voimisteluliiton jäsenseurojen toimintaan tutustuminen ja siitä raportointi. Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon on erilaisia seuroja ja minkälaisia voimistelutunteja seurat järjestävät. Tutustuin myös koulutusten kehittämistyöhön sekä pääsin suunnittelemaan joulukalenteriluukkuja laadukaslastenohjaus Instagram tilille. Osallistuin myös muutamaan palaveriin, jotka olivat mielenkiintoisia, sillä palavereihin osallistuminen ei ollut minulle entuudestaan tuttua.

Mielestäni järjestötyö on yhteistyön sekä itsenäisen työnteon yhdistelmä. Paljon tehdään itsenäisesti, mutta myös oman tiimin kanssa. Sanoisin myös, että työntekijänä voimisteluliitossa saa melko vapaasti tehdä töitä. Töitä voi tehdä jossain tapauksissa kotoa käsin. Voisin työskennellä myös tulevaisuudessa lajiliitossa. Opin työelämänharjoittelusta vuorovaikutustaitoja sekä sain harjoitevinkkejä voimistelutunneilleni.

Päällimmäiseksi jäi mieleen hieno ja tapahtumarikas työelämänharjoittelu sekä Voimisteluliiton työntekijöiden yhteishenki. Pääsin osallistumaan pikkujouluihin ja oli mukava nähdä kuinka kannustavaa sekä heittäytyvää porukkaa liitosta löytyi. Pääsin nopeasti työporukkaan mukaan sekä toimistolle oli kiva mennä.

Ammattikorkeakoulu oli vapauttanut meille työharjoittelua varten neljä viikkoa, joten opintoja ei ollut harjoittelun aikana, joka mahdollisti harjoittelun toisella paikkakunnalla. Työelämänharjoittelussa pääsee verkostoitumaan todella hyvin ja näkee pintaa syvemmälle. Mielestäni opiskelijana on hyvä nähdä erilaisia työpaikkoja, jotta valmistuessaan on jokin idea, mihin haluaa erikoistua. Työelämänharjoittelussa pääsee myös harjoittelemaan käytännössä koulussa opittuja taitoja.

Oikein hyvää joulua kaikille ja onnellista uutta vuotta 2024!

Blogi-teksin on kirjoittanut  Sara Sarmisto (kuvassa).

Olen 20-vuotias ja opiskelen Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulussa Savonlinnan kampuksella Liikunnanohjaaja (AMK) tutkintoa.

Haku