Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Tuomareiden vastuullisuuskoulutukset
04.12.2023

Tuomareiden vastuullisuuskoulutukset

Voimistelulajien ja tanssin tuomari, olethan suorittanut Voimisteluliiton Vastuullisesti tuomarina -verkkokoulutuksen? Koulutuksen suorittaminen tullaan tarkistamaan kilpailujen tuomari-ilmoittautumisen yhteydessä Kisanetissä 1.1.2024 alkaen.

Tuomaritoiminta on keskeinen osa voimistelulajien kilpailutoimintaa. Kaikki voimistelutoiminnassa mukana olevat henkilöt sitoutuvat noudattamaan koko voimistelutoiminnalle yhteisiä eettisiä ohjeistuksia ja Voimisteluliiton vastuullisuusohjelmaa.

Voimisteluliiton Vastuullisesti tuomarina -verkkokoulutus

Kaikkien voimistelulajien ja tanssin tuomareiden tulee suorittaa Vastuullisesti tuomarina -verkkokoulutus, jotta kilpailuilmoittautuminen on jatkossa mahdollista Kisanetissä.

Vastuullisesti tuomarina verkkokoulutus on tehty kaikkien voimistelulajien ja tanssin tuomareille ja pohjautuu Voimisteluliiton eettisiin periaatteisiin ja vastuullisuusohjelmaan. Koulutuksessa käsitellään mm. eettisyyttä, esteellisyyttä ja tuomarin ammattitaitoa.

Koulutus on maksuton ja suoritetaan Priima-oppimisalustalla. Pääset suorittamaan koulutuksen täältä.

Jatkossa koulutus integroidaan entistä vahvemmin osaksi jokaisen lajin tuomarikoulutusjärjestelmää. Mikäli olet suorittanut koulutuksen Priimassa jo aiemmin, suorituksesi on edelleen voimassa.

Muut urheilun yhteiset vastuullisuuskoulutukset

Reilusti paras -verkkokoulutus

SUEKin (Suomen urheilun eettinen keskus) Reilusti paras -verkkokoulutus tukee urheilutoimijoita tunnistamaan kilpailumanipulaation ilmiönä ja antaa työkaluja sen kohtaamiseen.

Voimisteluliitto ohjeistaa jokaisen tuomarin suorittamaan Reilusti paras -verkkokoulutuksen osana tuomareiden vastuullisuuskoulutuksen kokonaisuutta.

Koulutus on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisätietoja ja linkki Reilusti paras-verkkokoulutukseen löytyy täältä.

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Voimisteluliitto suosittelee jokaista tuomaria suorittamaan lisäksi SUEKin Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen, joka käsittelee esimerkiksi puhtaan urheilun periaatteita ja arvoja sekä antidopingsäännöstöjä.

Verkkokoulutuksen suoritus on voimassa kaksi vuotta. Koulutus on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisätietoa ja linkki koulutukseen löytyy täältä.

Voimisteluliiton kilpailumanipulaation torjunta- ja antidopingohjelma

Voimisteluliiton tavoitteena on vaalia puhdasta urheilua sekä taata kaikille jäsenilleen oikeus reiluun ja tasavertaiseen urheiluun ja kilpailuun.

Tutustu kilpailumanipulaation torjunta- ja antidopingohjelmaan täältä.

Haku