Home » Uutiset » Trampoliinivoimistelun SM-kilpailuissa palkittiin kuusi Suomen mestaria
05.05.2024

Trampoliinivoimistelun SM-kilpailuissa palkittiin kuusi Suomen mestaria

Trampoliinivoimistelun SM-kilpailut voimisteltiin Tampereella 4.-5.5.2024. Kilpailuissa palkittiin yhteensä kuusi Suomen mestaria aikuisten sarjoista. Kultamitalit lähtivät Espooseen ja Tampereelle.

Aaro Tavast ja Saana Salli tuplaminitrampoliinin Suomen mestareiksi

Saana Salli (Espoon Telinetaiturit) voitti upeasti kultaa naisten tuplaminitrampoliinilla pistein 86,500.

”Olen tosi tyytyväinen kilpailuun. Tavoite oli tehdä kaikki sarjat läpi ja se onnistui hyvin. Treenit ovat jääneet keväällä vähemmälle terveysongelmien vuoksi, niin olen tosi iloinen tämän päivän suorituksista”, Salli kommentoi iloisena SM-suoritustaan.

Aaro Tavast (Tampereen Voimistelijat) onnistui uusimaan Suomen mestaruutensa tuplaminitrampoliinilla. Lauantain tiukassa finaalissa hän voitti kultaa pistein 93,600.

”Suoritukset eivät olleet kilpailussa välttämättä omaa huippua, mutta olen erittäin tyytyväinen, että sain neljä ehjää sarjaa läpi ja se riitti tällä kertaa kultaan. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon Frivolten Cup -kilpailuun Ruotsissa”, Aaro Tarvainen pohtii kilpailusuorituksiaan.

Yksilösarjassa voiton veivät Linda Golmohammadi ja Tomi Haapajärvi

Linda Golmohammadi (Espoon Telinetaiturit) voitti ensimmäisen SM-kultansa aikuisten sarjassa yksilökilpailussa. Golmohammadi vei voiton pistein 47,965.

”Tämä oli ensimmäinen Suomen mestaruus seniorinaisissa. Oli ihan ok suoritus, mutta pystyn vielä parempaan. Olen tosi tyytyväinen kultamitaliin, jota lähdin tavoittelemaan”, Linda Golmohammadi arvioi kilpailusuorituksiaan.

Myös Tomi Haapajärvi (Espoon Telinetaiturit) kilpaili ensimmäistä kertaa SM-kilpailuissa aikuisten sarjassa. Voitto miesten yksilösarjassa tuli pistein 44,065.

”Kilpailu sujui ihan hyvin ja olen onnellinen voitosta”, Haapajärvi kommentoi suorituksiaan.

Synkrotrampoliinilla mitalit lähtivät Espooseen ja Tampereelle

Naisten synkrotrampoliinilla voiton veivät Silja Ståhl ja Ada Heikkinen (Tampereen Voimistelijat) pistein 42,780.

”Fiilikset on ihan mahtavat, voitto tuli aika yllätyksenä. Emme voi uskoa olevamme Suomen mestareita”, Silja Ståhl ja Ada Heikkinen iloitsevat kultamitaleitaan.

Ensimmäistä kertaa aikuisten sarjassa SM-kilpailuissa voimistelleet Tomi Haapajärvi ja Bastian Åkerlund (Espoon Telinetaiturit) voittivat kultaa pistein 39,440. Haapajärvi ja Åkerlund olivat sarjansa ainoat.

”Kilpailu meni ihan hyvin, ainakin omasta mielestäni. Emme ole harjoitelleet synkroa kovin kauaa, joten olemme tyytyväisiä”, Bastian Åkerlund kommentoi parin suoritusta.

Junioreiden SM-kultamitalit menivät Espooseen

Myös junioreiden SM-mitalit ratkottiin viikonloppuna.

Tytöissä tuplaminitrampoliinilla voiton vei Iina Vuorikoski (Espoon Telinetaiturit) pistein 43,500. Yksilösarjassa kultamitalin voitti Kseniya Butlers (Espoon Telinetaiturit) pistein 85,770. Synkrotrampoliinilla kultaa voimistelivat Kseniya Butlers ja Teresa Nyholm (Espoon Telinetaiturit) pistein 77,170.

Pojissa tuplaminitrampoliinilla voiton vei Niko Nars (Espoon Telinetaiturit) pistein 90,600. Niko Nars voitti myös yksilösarjassa kultaa pistein 89,545. Synkrotrampoliinilla ainoana poikien sarjassa nähtiin Valentin Saari ja Onni Vuorikoski (Espoon Telinetaiturit). Tänään he voimistelivat pisteille 60,160.

Seuraavan kerran lajissa kilpaillaan jo ensi viikolla Ruotsin Frivolten Cupissa 10.-11.5.2024. Seuraava maailmancupkilpailu käydään Portugalissa 6.-7.7.2024.