Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Toiminnanjohtajalta: Gymnaestrada oli juuri sitä mitä voimisteluyhteisö tarvitsi
16.06.2022

Toiminnanjohtajalta: Gymnaestrada oli juuri sitä mitä voimisteluyhteisö tarvitsi

Voimistelijoita tanssimassa Gymnaestrada-tapahtumassa

Meistä jokainen sai varmasti tapahtumasta elämänpituisia muistoja ja hyvää oloa, kirjoittaa Maria Laakso. 

Kaksi päivää Gymnaestrada Tampere -tapahtuman jälkeen soitin kännykkäoperaattorilleni. Olin pahoillani, etten ollut yhteydessä aiemmin. Langan toisessa päässä mies totesi sanoi, että teillähän on ollut mahtava Gymnaestrada-tapahtuma ja varmasti paljon töitä. Tunnelma oli välittynyt heidän perheeseen somen ja television välityksellä.  Vaimo kun ei tällä kertaa ollut päässyt mukaan. Olin otettu, koska asiakaspalvelija haluisi jakaa voimisteluinnostuksensa minun, tuiki tuntemattoman kanssa.  

Ikimuistoinen. Vauhdikas. Hieno. Upea. Onnistunut viikonloppu. Iloinen. Aurinkoinen. Huikea. Viikonloppu oli täynnä voimistelun iloa, harjoituksia, upeita esityksiä ja kavereita sekä ystävyyttä. 

Nämä seurojen Facebook-postauksista kerätyt luonnehdinnat kuvaavat sitä kaikkea, mitä koko voimisteluyhteisö sai kokea neljän päivän aikana. Ystävyys, yhdessä oleminen ja yhteisöllisyys – tätä on voimistelu parhaimmillaan. Gymnaestrada 11 000 osallistujan voimin näytti yhdessä tekemisen voiman ja merkityksen. Tapahtumasta tuli varmasti jokaiselle meille elämänpituisia muistoja ja hyvää oloa.  

Voimisteluseurat kärsivät pahasti koronapandemiasta ja kaikesta sen tuomasta epävarmuudesta. Seurojen jäsenmäärät laskivat, seuroissa jouduttiin lomauttamaan ja varainhankinnat, kuten kilpailut ja näytökset, olivat tauolla. Gymnaestrada auttoi seuroja pääsemään takaisin mukaviin asioihin. 

Siksi olikin uskomattoman hienoa kuulla eräästä pienestä seurasta, jonka toiminta oli jo keväällä loppumassa toimijapulaan, mutta Gymnaestradan myötä vanhempia saatiin innostumaan mukaan seuratoimintaan. Uskon, että kuulemme monelta seuralta lisää näitä positiivisia uutisia.  

Rentouttavaa ja liikuttavaa kesää,  

Maria Laakso

ps. Löydätkö minut kuvasta?

 

Haku