Home » Uutiset » Telinevoimistelun tyttöjen Pohjoismaiden mestaruuskilpailut käynnistyivät lauantaina Helsingissä joukkue- ja neliottelukilpailuilla.
20.05.2023

Joukkuekilpailussa mestaruuden vei nimiinsä Norja pistein 141,813. Toiseksi tänään ylsi Suomen joukkue pistein 137,847 ja kolmanneksi Ruotsin joukkue pistein 136,864. Suomen joukkueessa voimistelivat Evelin Veistelehto (HIFK Gymnastics, Helsinki), Essi Keskitalo (Pyrkivä Gymnastics, Turku), Frida Virokannas (HIFK Gymnastics, Helsinki), Hertta-Sofia Hiekkataipale (Tampereen Voimistelijat) ja Liina Viheriäranta (Tampereen Voimistelijat).

Päivän kilpailussa Norja osoitti ylivoimaisuutensa myös ottamalla kolmoisvoiton tyttöjen neliottelussa.

” Meillä oli hieno kisa, vaikka epäonnistumisiakin mahtui mukaan. Joukkueena saatiin hyvä tulos ja kannustus oli kohdallaan. Joukkueella oli hyvä fiilis koko kisan ajan. Kisan jälkeen kaikki oli saanut hienoja onnistumisia kaikilla telineillä ja kaikki pääsivät finaaleihin. Nyt katseet kohti huomisen finaaleja ja hopee ei oo häpee!”, joukkue kommentoi.

Sunnuntain telinefinaaleista on odotettavissa jännittävä kilpailu, kun päivän kuusi parasta kullakin telineellä kilpailevat telinekohtaisista mitaleista. Suomen joukkueen voimistelijoista hypyn finaalissa esiintyy Evelin Veistelehto, nojapuilla Frida Virokannas ja Essi Keskitalo, puomilla Liina Viheriäranta ja Hertta-Sofia Hiekkataipale, joka kilpailee myös permannon finaalissa.