Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Telinevoimistelun EM-kilpailut 2022 München: Suomen miehet lähellä tavoitetta
18.08.2022

Telinevoimistelun EM-kilpailut 2022 München: Suomen miehet lähellä tavoitetta

Telinevoimistelun EM-kilpailut jatkuivat monilajisessa Münchenin EM-viikossa. Torstaina 18. elokuuta oli vuorossa miesten telinevoimistelun joukkuekilpailun karsinta. Suomen miehet voimistelivat joukkueena ennätyspisteensä 238.194, mutta joutuivat tällä kertaa tyytymään sijaan 14. ja joukkuepaikka MM-kilpailuihin jäi lunastamatta.

 ”Teimme joukkueena ennätyspisteet. Stuttgartin MM-kilpailuista 2019 parannettiin monta pistettä. Hypyssä tuli tänään isoimmat virheet ja siihen meni 240 pisteen tavoite. Muut telineet menivät aika hyvin odotusten mukaan”, kommentoi miesten telinevoimistelun päävalmentaja Timo Holopainen kilpailun kulkua.

”Harmittavan lähelle jäi 13.sija, mutta tällaista huippu-urheilu on – marginaalit on pieniä. Työ jatkuu”, komppaa Voimisteluliiton miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Kasper Holopainen päävalmentajan kommenttia.

Emil Soravuo panosti paukut permantoon, mutta jäi niukasti kolmannelle varasijalle sunnuntain telinefinaalin ollen karsinnan 11. pistein 14,133. 

”Alkuvuosi on ollut henkilökohtaisesti rankka johtuen alaselän rasitusmurtumasta, vammasta kuntoutuessa ja huippukuntoon pääsemisessä on kulunut alkuvuosi. Kilpailuissa kuitenkin pystyin kylmäpäisenä kaverina tekemään sarjan läpi ilman isoja virheitä. Kaikki paitsi pari volttipätkää tulivat paikkaan”, kommentoi Soravuo suoritustaan.

”6-ottelu kisa meni hyvin ja kaikki meni läpi. Alkuvuosi on mennyt useista vammoista kuntoutuessa, sain itseni todella hyvään kilpailukuntoon nopeassa ajassa. Hieman oli virheitä sarjoissa ja tuntui, että ei ole hetkeen kilpaillut. Pienet virheet pitäisi saada pois, lähtöpisteet samaan kuin viime vuonna ja vielä hieman paremmaksi niin olen jälleen huippukunnossa! Hauskaa on ollut seurata ja huomata joukkuekaverin Robert Kirmes kehityksen, voimistelimme täysin samat pisteet 79.698″, summaa Elias Koski karsinnan kulkua.

”Olen todella tyytyväinen renkaisiin, tosi hyvä suoritus. Hypyssä tuli iso moka, juoksussa meni askeleet sekaisin ja ponnistin väärällä jalalla laudalle, voltista jäi puuttumaan yksi kierros. Tämä harmittaa todella paljon. Nojapuilla tuli myös pieni virhe, väliheilahdus – puolen pisteen virhe jäi myös harmittamaan. Sitten laitettiin hana auki ja rekissä tein tähän asti parhaimman sarjani. Permanto meni hyvin ja finaaliraja ei ollut kaukana. Hevosella alkusarja oli todella hyvä, mutta alastulo tuli väärälle puolelle, josta rokotettiin pisteissä” , kertaa Robert Kirmes kilpailu suorituksiaan. Kirmes sijoittui suomalaisista parhaiten 6-ottelun kokonaiskilpailussa ollen 22. pistein 79.698. 

”Olen todella ylpeä meidän joukkueesta. Kaikki tekivät hyviä varmoja suorituksia. Omaan suoritukseeni vaikuttivat nilkkavaivat, alastulot olivat epävarmoja kun en ole päässyt täysipainoisesti treenaamaan. Olisin varmaan luovuttanut jo hypyn jälkeen, kun nilkat olivat niin kipeät. Nyt kun oli tärkeä joukkuekilpailu sain kuitenkin pään kasaan ja tein hyvät suoritukset nojapuilla, rekillä ja hevosella”, summaa Oskar Kirmes 6-ottelun karsintaa.

”Tein kaikki sarjat läpi, ei kaatumisia ja tippumisia. Jokaisella telineellä tuli kuitenkin pientä haparointia, joka johti virheisiin. Hyppy oli hyvä ja paras suoritukseni tänään, siinä pystyin auttamaan joukkuetta hyvin. Olen tyytyväinen kokonaisuuteen ja hienosti tsempattiin koko joukkue loppuun asti”, kommentoi Tarmo Kanerva kilpailun kulkua.

Joukkuetulokset

  1. Iso-Britannia 255.827
  2. Turkki 252.862
  3. Espanja 252.129

      ..

     14. Suomi 238.194

6-ottelun tulokset

  1. Fraser Joe GBR 85.565
  2. Onder Ahmet TUR 85.131
  3. Asil Adem TUR 84.465

      ..

     22. Kirmes Robert FIN 79.968

     23. Koski Elias FIN 79.968

     51. Kirmes Oskar FIN 75.465

 

Kaikki tulokset >>

 

 

Haku