Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Telinefinaalit tamperelaisten juhlaa
01.10.2022

Telinefinaalit tamperelaisten juhlaa

Miesten telinevoimistelun SM-kisat huipentuivat lauantaina telinekohtaisiin finaaleihin. Lauantaina mitaleja kahmivat etenkin kotiyleisönsä edessä voimistelleet tamperelaiset. Tampereen Sisun Joona Reiman, Patrick Palmroth ja Ilari Huovinen nappasivat jopa varsin harvinaisen kolmoisvoiton. Tämä nähtiin hypyn SM-kilpailussa. Hypyn kultamitalin kaulaansa ripusti Reiman, hopeaa hyppäsi Palmroth ja pronssille ylsi Huovinen. Reimanin pisteet hypyssä olivat 14,149, Palmrothin 13,550 ja Huovisen 13,516. Eniten mitaleja lauantaina voitti voimistellen Tarmo Kanerva (Tampereen Sisu). Kanerva sai SM-hopeaa hevosella ja renkailla. Permannolta ja nojapuilta Kanervan kaulaan ripustettiin SM-pronssi.

– Tein kaikki kuusi telinettä, ja tiesin jo etukäteen, että tänään on rankka päivä. Kotiyleisö, jossa oli myös perhettä ja ystäviä katsomassa, toi energiaa ja buustia. Suurin onnistuminen oli itselleni hevonen. Vaikeutin sarjaa ja otin jopa pienen riskin, se kannatti, Kanerva iloitsee.

Permannolla SM-kultaa voimisteli Emil Soravuo (Espoon Telinetaiturit) pistein 13,900. Pronssi meni Kanervalle, mutta hopeamitalin nappasi vasta 17-vuotias Joona Reiman. Reiman osallistui ensimmäistä kertaa SM-kilpailuissa miesten sarjaan. Myös Reiman iloitsi saavutuksistaan.

– Olin erityisen tyytyväinen permantoon, jossa sain ennätyspisteet. Voi olla tyytyväinen suorituksiin, Reiman sanoo.

Reimanin pisteet permannolla olivat 13,866 ja Kanervan 13,500.

Hevosella suomenmestaruus meni perjantain SM-kuusiottelun mestarille Elias Koskelle (Voimisteluseura Helsinki VSH), hopeaa voimisteli Tarmo Kanerva (Tampereen Sisu) ja Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmes sai pronssia. Kosken pisteet olivat 13,000, Kanervan 12,166 ja Kirmeksen 12,100. Nojapuilla kirkkain mitali meni Robert Kirmekselle (Espoon Telinetaiturit) pistein 13,600, hopeamitalin sai Joona Reiman (Tampereen Sisu) pistein 13,300 ja pronssille voimisteli Tarmo Kanerva (Tampereen Sisu) pistein 13,033.

Renkailla suomenmestariksi taituroi Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö) pistein 13,200, hopealle ylsi Tarmo Kanerva (Tampereen Sisu) pistein 12,933 ja pronssia voimisteli Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) 12,900. Karsikas nappasi kultamitalin myös rekiltä, kun taas Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) sai hopeaa ja Patrick Palmroth (Tampereen Sisu) pronssia.

Kahden SM-kullan mies Akseli Karsikas oli viikonloppuunsa tyytyväinen. Miestä on vaivannut olkapäävamma, jonka vuoksi saavutukset tuntuivat tänään entistä makeammilta. Karsikas lähtee kuukauden päästä järjestettäviin miesten telinevoimistelun MM-kisoihin. Hän edustaa Suomea hypyssä, kun taas Espoon Telinetaitureiden Robert Kirmes lähtevät MM-kisoihin tekemään kuusiottelun.

–      Tänään hyppy ei oikein onnistunut, mutta ennen MM-kisoja sitä on tarkoitus hioa entisestään ja tuoda siihen vaikeutta. Sitä tehdään nyt viimeiset viikot, Karsikas kertoo.

Haku