Home » Uutiset » TeamGymin Suomen mestaruuksista kilpailtiin Espoossa 11.5.
11.05.2024

TeamGymin Suomen mestaruuksista kilpailtiin Espoossa 11.5.

TeamGymin SM-mitalit ratkottiin Kameleontenin urheilukeskuksessa Leppävaarassa lauantaina 11.5.2024.

Aikuisten sarjassa Tampereen Voimistelijat TV Remix (kuvassa) sekajoukkue otti ainoana osallistujajoukkueena SM-kultaa. Tampereen Voimistelijoiden ja Jyväskylän Voimistelijoiden ’79 sekajoukkue on perustettu viime syksynä, vaikka voimistelijat ovat aikaisemmin treenanneet jonkin verran yhdessä.

”Meni paljon paremmin kuin viime kisa Jyväskylässä ja saatiin paljon paremmat pisteet, saatiin joukkuetta enemmän yhteen. Suurimmalla osalla joukkueesta on tulossa EM-kisat lokakuussa. Tämä oli harjoittelukisa syksyn EM-kisaa varten”, Camila Rosell ja Emma Leino kertoivat kilpailun jälkeen.

”Tampereen Voimistelijat TV Remix teki hyvän kilpailun omalla tasollaan. Oli ihanaa nähdä miesten suorituksia, kun heillä on niin korkeita voltteja, trampetilla nähtiin triplavoltti puolella kierteellä, Nuutti Juntunen esitti tämän. Joukkueessa on monta maajoukkuevoimistelijaa, suoriutuivat hyvin tämän päivän kilpailuista”, arvioi TeamGymin lajipäällikkö Sonia Solismaa päivän aikuisten joukkuetta.

Joukkueessa voimistelivat Emma Leino, Iina Sydänheimo, Helmi Suviola, Hilma Tatti, Viivi Mäntylä, Marleena Ketola, Hulda Aho, Veikka Peltotalo, Nuutti Juntunen, Lorenzo Bernardis, Aina Juntunen, Camila Rosell Perez. Pisteitä joukkue sai 15,125 (vapaaohjelma), 15,100 (volttirata) ja 13,950 (trampetti), yhteispisteet olivat 44,175.

Naisten joukkueiden maajoukkuevoimistelijat keskittyvät ja valmistautuvat tuleviin arvokilpailuihin, eikä heidän seurajoukkueitaan nähty SM-kisoissa.

Tyttöjen sarjassa tiukka kisa

Tyttöjen sarjassa nähtiin tiukka ja tasokas kilpailu. Yhtenä ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt HIFK Gymnasticsin Aurum piti pintansa ja voitti kultaa. Tampereen Voimistelijat Fierce otti hopeaa noin yhden pisteen erolla. Pronssille ylsi yhdistelmäjoukkue Fliku-82, Voimisteluseura Keski-Uusimaa Fliku-82 & VSK-U.

”Tyttöjen kisa oli jännittävä ja tiukka. Kahden telineen jälkeen oli viisi joukkuetta pisteen sisällä, se olisi voinut keikahtaa ihan mihin suuntaan vaan. Aurum teki vahvan, ehjän kilpailun, ovat ansaitusti voittajia, hopeasta ja pronssista oli tiukkaa kilpailua. Ehkä yllättäen Fierce oli hopealla ja tälle keväälle kasattu yhdistelmäjoukkue oli prossilla”, Sonia Solismaa toteaa.