Home » Uutiset » TeamGymin Suomen mestaruudet menivät Jyväskylään ja Joensuuhun
12.11.2022

TeamGymin Suomen mestaruudet menivät Jyväskylään ja Joensuuhun

TG SM 2022 JyVo

Jyväskylän Voimistelijoiden tuore joukkue voimisteli naisten sarjan mestariksi. Joensuun Katajan JoKa Mix taituroi sekasarjan voittoon ilman kilpakumppaneita.

TeamGymin SM-kilpailut vuosimallia 2022 voimisteltiin lauantaina Espoon Opinmäen koululla. Naisten sarjassa Suomen mestaruudesta käytiin tiukka pistekamppailu, jossa voiton vei Jyväskylän Voimistelijat yhteispistein 45,075. Espoon Telinetaiturit otti hopeaa vain 0,075 pisteen erolla JyVoon, Tampereen Voimistelijoiden Edustus voimisteli pronssille 2,2 pistettä EsTT:tä jäljessä.

JyVon SM-kulta ratkesi vahvaan volttirataan, jonka pisteissä se oli selvästi muita joukkueita parempi. EsTT voimisteli kisan korkeimmat pisteet vapaaohjelmassa ja trampetilla, vaikka jyväskyläläiset eivät jääneet niissäkään kovin kauas espoolaisista.

”Suoritusten jälkeen voitto tuli yllätyksenä meille. Erityisen tyytyväisiä olemme uuteen vapaaohjelmaamme ja siinä vielä erityisesti koreografiaan ja sen ilmaisuun”, kertoo voimistelija Maria Nurmesjärvi Jyväskylän Voimistelijoista.

Sekä JyVon voimistelijat että valmennustiimi olivat luonnollisesti tyytyväisiä yllätysmestaruuteensa ja sen tuoneeseen kisapäivään. Seura on kilpaillut aikuisten SM-kisoissa viime vuosina sekasarjassa, ja edellisistä naisten SM-edustuksesta oli vierähtänyt jo kuutisen vuotta. Tuore kultakokoonpano on koottu tänä vuonna.

”Oli hienoa saada tällainen saavutus heti, kun palasimme naisten sarjaan! Toivotaan, että meillä on kilpailukykyinen naisten joukkue jatkossakin SM-tasolla ja mahdollisesti myös tavoittelemassa paikkaa kansainvälisiin kilpailuihin”, sanoo Jatta Koistinen valmennustiimin puolesta.

Sekajoukkueissa Joensuun Katajan JoKa Mix voimisteli sarjansa ainoana joukkueena mestaruuteen yhteispisteillä 40,90. Joukkue kilpaili ensimmäistä kertaa aikuisten SM-tasolla ja oli tyytyväinen kilpailuunsa kokonaisuutena.

”Läpi kisan joukkueella oli hyvä ja rauhallinen tunnelma. Eniten parannettavaa jäi volttiradalla, vapaaohjelmaamme ja trampettiimme olemme tyytyväisiä”, JoKa Mixistä kerrotaan.

Debyytti aikuisten SM-kisoissa ei tuntunut voimistelijoista kovin erilaiselta kuin kilpailu nuorten tasolla, mutta hieman vaikeammat liikkeet edelliseen kauteen verrattuna toivat omat paineensa kilpailuun. Joensuulaisten tavoitteena on saada tuleviin kilpailuihin lisää suoritusvarmuutta ja yleistä siisteyttä.

”Juhlimme kisakauden päätöstä oman joukkueen kesken ravintolaruokailulla ja yhdessä ololla”, JoKa Mixissä suunnitellaan.