Home » Uutiset » TeamGymin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa suomalaisille 8. ja 9. sijat
11.11.2023

TeamGymin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa suomalaisille 8. ja 9. sijat

TeamGymin PM-kilpailut käytiin lauantaina 11.11.2023 Islannin Reykjavikissa. Suomalaisjoukkueiden kisapäivään mahtui niin onnistumisia kuin epäonnea. Naisten sarjassa Helsinki Unified (Helsingfors Gymnastikklubb, Fliku -82) sijoittui 8:nneksi ja Jyväskylän Voimistelijat (Jyväskylän Voimistelijat -79) 9:nneksi.

Reykjavikissa nähtiin jännittävä TeamGymin Pohjoismaiden mestaruuskilpailu. Suomella oli edustusta naisten sarjassa kahden joukkueen verran.

Kilpailussa oli yhteensä mukana 10 joukkuetta, kaksi kustakin Pohjoismaasta. Lajin kilpailujärjestelmän mukaisesti PM-kisoissa kilpailevat seurajoukkueet, kun taas EM-kilpailuissa kohtaavat maajoukkueet.

Mitalit matkasivat lajin mahtimaihin: naisten sarjan Pohjoismaiden mestaruuden vei niukalla erolla Tanskan TeamGym Århus, ja hopea- ja pronssimitalit matkasivat Ruotsin joukkueille.

PM-kisat käytiin yksipäiväisenä, eli erillistä finaalia ei ollut. TeamGymissä joukkueet tekevät kolme erilaista suoritusta: vapaaohjelman, volttisarjat volttiradalla ja korkeat voltit trampetilla. Naisten sarjan lisäksi lajissa kilpaillaan miesten sarjassa ja sekasarjassa, joissa tällä kertaa Suomella ei ollut edustajia.

“Nämä olivat ensimmäiset PM-kisat neljään vuoteen, ja oli hienoa nähdä kuinka lajin taso on koronavuosien jälkeen taas noussut. Suomessa jäämme vielä huippumaille seurajoukkueiden tasolla pienemmän harrastajamäärän vuoksi.

Aivan nappisuorituksilla suomalaisilla olisi ollut mahdollisuus kiriä muutamia sijoja. Päivän erityisiä valopilkkuja olivat huikeat yksilösuoritukset, kuten [Jyväskylän Voimistelijoiden] Ella Salon kasamatsu-voltti kierteellä, jota kukaan muu kisassa ei suorittanut”, kertoo lajipäällikkö Sonia Solismaa.

Helsinki Unified oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kilpailuunsa

Helsinki Unified

“Olimme erittäin tyytyväisiä vapaaohjelmaamme, mutta jostain syystä pisteet siitä jäivät odotettua matalammiksi. Volttiradalla ja trampetilla saimme tehtyä kaksi loistavaa kierrosta, mutta kummallakin telineellä tuli valitettavasti viimeisillä kierroksilla harmilliset kaatumiset.

Meillä oli loistava fiilis täydessä kisahallissa koko päivän ajan ja olemme ylpeitä joukkueestamme”, kertovat joukkueen kapteenit Jenna Häkkinen ja Karoliina Kaitanen.

Helsinki Unifiedissa voimistelevat Cecilia Brunlöf (HGK), Irina Miinin (HGK), Jenna Häkkinen (Fliku -82), Julia Jokinen (Fliku -82), Karoliina Kaitanen (HGK), Kerttu Aura (Fliku -82), Maia Mäki (Fliku -82), Milla Kilpikivi (HGK), Peppi Rossow (Fliku -82), Sonja Kivistö (Fliku -82) ja Miisa Seppälä (HGK). Joukkuetta valmentavat Paulina Sundman, Noora Sipilä ja Helmiina Laitinen.

Jyväskylän Voimistelijoilla tapahtumarikas kilpailu

Jyväskylän Voimistelijat

”Olemme erityisen tyytyväisiä tänään hienosti onnistuneeseen vapaaohjelmaan ja volttiradan pakolliseen kierrokseen, joka saatiin ensimmäistä kertyä tehtyä onnistuneesti läpi. Valitettavasti kisapäiväämme osui myös epäonnea ja jouduimme vaihtamaan kokoonpanoa kesken kilpailun.

Kaiken kaikkiaan kilpailu oli kuitenkin upea – mukana oli paljon Suomi-faneja, jotka loivat kisahalliin mahtavan tunnelman!”, kertovat joukkueen voimistelijat kisapäivästään.

Jyväskylän Voimistelijoiden joukkueessa voimistelevat Ella Honkonen, Ella Salo, Ida Ilvonen, Jasmin Haverinen, Lotta Ervasti, Renée Maarni, Saana Rantanen, Sanni Rauhala, Sini Erämies, Venla Saari ja Wenla Rasi. Joukkuetta valmentavat Jatta Koistinen, Kia Keränen ja Elina Luomala.

Seuraavaksi sekä Helsinki Unified että Jyväskylän Voimistelijat siirtävät katseensa loman kautta tulevaan vuoteen. Molempien joukkueiden voimistelijoita on mukana Suomen maajoukkueessa, jonka tähtäin on lokakuun 2024 EM-kisoissa.

TeamGymin PM-huumasta päästään seuraavan kerran nauttimaan kotikisoissa Suomessa vuonna 2025.