Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » TeamGymin Pohjoismaiden mestaruuksista kilpaillaan 11.11.2023 Islannissa
06.11.2023

TeamGymin Pohjoismaiden mestaruuksista kilpaillaan 11.11.2023 Islannissa

TeamGymin PM-kisojen edustajat 2023. Vasemmalla Helsinki Unified ja oikealla Jyväskylän Voimistelijat.

Suomea PM-kilpailussa edustavat naisten sarjassa Helsinki Unified (Helsingfors Gymnastikklubb, Fliku -82) ja Jyväskylän Voimistelijat (Jyväskylän Voimistelijat -79).  

TeamGymissä päästään kilpailemaan Pohjoismaiden mestaruuksista ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Normaalisti kilpailut pidetään joka toinen vuosi, mutta koronapandemian vuoksi vuoden 2021 kilpailut jouduttiin perumaan.  

Lajin kilpailujärjestelmän mukaisesti PM-kisoissa kilpailevat seurajoukkueet, kun taas EM-kilpailuissa kohtaavat maajoukkueet.  

“Edessä ovat jännittävät PM-kilpailut. Seurajoukkueiden taso on noussut Suomessa, ja meillä on lähettää kisoihin kovatasoisemmat joukkueet kuin koskaan aiemmin”, kertoo TeamGymin lajipäällikkö Sonia Solismaa.  

PM-kisojen naisten sarjassa nähdään yhteensä kymmenen joukkuetta, kaksi kustakin maasta. Vuonna 2019 suomalaisjoukkueiden (Espoon Telinetaiturit ja Helsingfors Gymnastikklubb) sijoitukset naisten sarjassa olivat 8:s ja 9:s.  

Helsinki Unified lähtee Islantiin vahvistuneella kokoonpanolla 

Helsinkiläinen kahden seuran yhteistyöjoukkue ja tuore Suomen mestari Helsinki Unified (Helsingfors Gymnastikklubb, Fliku -82) lähtee tavoittelemaan onnistunutta kilpailua. Kokoonpanoon on saatu kevään SM-kisojen jälkeen vahvistuksia nuoremmasta joukkueesta sekä jo viime kaudella mukana olleen Ruotsissa harjoittelevan voimistelijan joukkueesta. Ensimmäisen kerran koko joukkue pääsi harjoittelemaan yhdessä syyskuun alussa. 

“Vapaaohjelmassa tavoittelemme sijoitusta kolmen parhaan joukkoon, ja trampetilla ja volttiradalla pyrimme näyttämään mahdollisimman siistiä ja varmaa voimistelua. Valmistautumiseen on tuonut oman haasteensa se, että harjoittelemme kahdessa eri maassa. 

Meillä on kuitenkin ihan huippujengi kasassa! Olemme onnistuneet säilyttämään hyvän fiiliksen läpi kauden, ja valmistautuminen on ollut ihanan nousujohteista kisojen lähestyessä”, kertovat joukkueen kapteenit Jenna Häkkinen ja Karoliina Kaitanen joukkueen tunnelmista PM-kisojen alla. 

Helsinki Unifiedissa voimistelevat Cecilia Brunlöf (HGK), Irina Miinin (HGK), Jenna Häkkinen (Fliku -82), Julia Jokinen (Fliku -82), Karoliina Kaitanen (HGK), Kerttu Aura (Fliku -82), Maia Mäki (Fliku -82), Milla Kilpikivi (HGK), Peppi Rossow (Fliku -82), Sonja Kivistö (Fliku -82) ja Miisa Seppälä (HGK).

Helsinki Unifiedin kokoonpano, syksy 2023

Helsinki Unified

Jyväskylän Voimistelijoiden kokoonpanossa on sekä kokemusta että nuoruutta 

Jyväskylän Voimistelijat lähtee PM-kisoihin viime vuonna kasatulla naisten edustusjoukkueella. Täksi kaudeksi joukkueeseen on saatu vahvistukseksi kaksi voimistelijaa Espoon Telinetaitureista. Kyseessä ovat ensimmäiset PM-kilpailut jopa kahdeksalle voimistelijalle joukkueen 11 jäsenestä. 

“Meillä on hyvä meininki ja yhteishenki, ja muutamasta ikävästä loukkaantumisesta huolimatta valmistautumisemme on sujunut pääasiassa hyvin. Joukkueemme ikähaarukka on huikeat 11 vuotta – vanhimmat voimistelijamme ovat aloittaneet lajin jo ennen kuin nuorimmat ovat syntyneet. 

Odotamme ikimuistoista kilpailumatkaa ja kansainvälisten kilpailujen huikeaa tunnelmaa. Tavoitteenamme on tehdä onnistunut kilpailu”, kertovat joukkueen voimistelijat. 

Jyväskylän Voimistelijoiden joukkueessa voimistelevat Ella Honkonen, Ella Salo, Ida Ilvonen, Jasmin Haverinen, Lotta Ervasti, Renée Maarni, Saana Rantanen, Sanni Rauhala, Sini Erämies, Venla Saari ja Wenla Rasi

Jyväskylän Voimistelijoiden kokoonpano, syksy 2023

Jyväskylän Voimistelijat. Kuva: Touho Häkkinen

Kilpailuinfo

PM-kilpailut käydään lauantaina 11.11. Islannin Reykjavikissa. Naisten sarja käynnistyy klo 15.00 Suomen aikaa. Kilpailu on yksipäiväinen eli erillistä finaalia ei ole.  

TeamGymissä joukkueet tekevät kolme erilaista suoritusta: vapaaohjelman, volttisarjat volttiradalla ja korkeat voltit trampetilla. Joka osiossa keskeistä on joukkueen toimiminen yhdessä ja saumattomasti. 

Kilpailuista löytyy lisätietoja virallisilta kisasivuilta.

Kilpailun tuloksia voi seurata reaaliajassa täältä. 

Kilpailua voi seurata livestreamista

Lisätietoja: 

Sonia Solismaa 
Lajipäällikkö
p. +358 40 777 0087
sonia.solismaa@voimistelu.fi  

Haku