Home » Uutiset » TeamGymin nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa suomalaisille 7. ja 9. sijat
20.04.2024

TeamGymin nuorten PM-kilpailut käytiin lauantaina 20.4.2024 Ruotsin Lundissa. Molemmat suomalaisjoukkueet nauttivat kisapäivän hyvästä tunnelmasta ensimmäisissä kansainvälisissä kilpailuissaan. Tyttöjen sarjassa Elastic (Espoon Telinetaiturit) sijoittui 7:nneksi ja Aurum (HIFK Gymnastics) 9:nneksi.

Mitalit matkasivat lajin mahtimaihin: tyttöjen sarjan Pohjoismaiden mestaruuden voitti Ruotsin ABGS, hopeaa otti Gerpla Islannista ja pronssia Ruotsin toinen joukkue Brommagymnasterna. Tyttöjen sarjan lisäksi käytiin myös poikien sarjan ja sekasarjan kilpailut, joissa tällä kertaa Suomella ei ollut edustajia.

”Olemme tyytyväisiä kilpailusuorituksiin ja sijoitus oli meille hyvä. Pidettiin pää kylmänä kisatilanteessa ja se riitti tosi hyvin. Vaikka on ollut vastoinkäymisiä, niin tehtiin hyvä kisa. Vapaaohjelmaan jäi parannettavaa ja sen pisteet jäivät alhaisiksi, mutta kokonaisuuteen ollaan tosi tyytyväisiä ja oli niin hieno kokemus olla kv-kisoissa.” kertoivat Elasticin kapteenit Emma Suonpää ja Venla Tuomisalo.

”Valmentajana olen erityisen tyytyväinen voimistelijoiden paineensietokykyyn, kun he pystyivät tiukassa paikassa tekemään varmat suoritukset. Oli myös ihanaa nähdä, miten voimistelijat pitivät hauskaa kilpailuareenalla ja iloitsivat sekä omista, että toistensa onnistumisista.” summasi joukkueen valmentaja Kira Lindqvist kilpailun jälkeen.

”Ollaan koko joukkue ylpeitä kisasta ja pidettiin hyvä fiilis yllä koko ajan, vaikka kisajännitys olikin suuri. Tästä on suunta vain ylöspäin” kommentoi Aurumin kapteeni Tilda Salminen.

”Vaikka tänään ei ollut ihan paras kisapäivä oli paljon henkilökohtaisia onnistumisia ja viimeiseen asti tehtiin joukkueen kanssa yhdessä. Onhan tällaisia kokemuksia upea jakaa yhdessä joukkueen kanssa. Unohtumatonta kokemusta rikkaampana kapteenin sanoin eteenpäin.” kuvailivat Aurumin valmennustiimi Pauliina Kyllönen ja Simon Maagaard.

TeamGymin PM-huumasta päästään seuraavan kerran nauttimaan kotikisoissa Suomessa vuonna 2025.