Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » ”Tätäkin sitten muistellaan” on Iina Lepistön lentävä lause Gymnaestradassa
03.01.2022

”Tätäkin sitten muistellaan” on Iina Lepistön lentävä lause Gymnaestradassa

Hyvän mielen tapahtuma Gymnaestrada Tampere on yhteisöllisyyttä ja perinteitä.

Oulun Voimisteluseuran Iina Lepistö on osallistunut lukuisiin voimistelun suurtapahtumaan sekä Suomessa että maailmalla. Ensi kesän Gymnaestrada Tampere on järjestyksessä jo kymmenes.

– Olin 12-vuotias, kun pääsin ensimmäiseen suurtapahtumaan vuonna 1996 Helsingissä. Olin odottanut tapahtumaan pääsyä pitkään, koska olin kuullut seuran isompien tyttöjen kokemuksista. Edellisen tapahtuman aikaan kuusi vuotta aikaisemmin olin ollut vielä liian nuori osallistumaan. Kenttäohjelmissa esiintyminen oli käänteentekevää, valtavan ihmismassan seassa esiintyminen on jäänyt eläväksi muistoksi mieleeni.

Suurtapahtumien hohtoa on vaikea selittää sellaiselle, joka ei ole koskaan ollut mukana.

– Osallistuin vuonna 2015 Helsingissä pidettyyn World Gymnaestradaan ja oli vaikea perustella, miksi lähdin Helsinkiin nukkumaan koulun lattialle ja vielä maksoin siitä! Kaikki suurtapahtumat ovat olleet jokaisen pennin arvoisia.

Suurtapahtumista jää monta kokemusta ja elämystä, joita muistella yhdessä myöhemmin.

– Meillä seurassa on sanonta, että tätäkin sitten muistellaan. Lissabonin World Gymnaestradassa hyppäsimme väärään suuntaan menevään metroon ja vietimme pienen hetken tyhjässä metrossa keskellä metrotunnelia. Itävallan tapahtumassa satoi niin rankasti, että avajaiset piti perua. Silloin läpimärkänä ei naurattanut, mutta siinäkin kohtaa sanoimme toisillemme, että tästäkin tulee meille hauska muisto.

Gymnaestrada Tampere -kenttäohjelmien harjoittelu on Oulun Voimisteluseurassa hyvässä vauhdissa ja kesää odotetaan innolla. Tapahtumaan osallistuminen oli itsestäänselvyys, sillä ”kun on kerran ollut mukana, on pakko päästä mukaan seuraavalla kerralla!”

Miksi osallistua Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan, Iina Lepistö?

Yhteisöllisyys

Sekä Suomen että kansainvälisissä suurtapahtumissa näkee ja kokee olevansa osa suurta voimisteluperhettä. Oma jumppaharrastus pyörii pienissä piireissä, mutta suurtapahtumassa näkee tuhansia muita, jotka ovat saman asian äärellä. Sama koskee omaa seuraa, jossa joukkueet harjoittelevat omissa treeneissä, suurtapahtumassa edustamme kaikki yhdessä omaa seuraa.

Perinteet

Suomessa on hyvin pitkät perineet kenttäohjelmissa ja voimistelun suurtapahtumissa. Myös seuroissa on omia perinteitä, kuten meillä on itsestään selvää, että seuramme osallistuu kenttäohjelmiin ja käymme katsomassa iltanäytökset. Ne ovat perinteitä, joita haluamme siirtää seuraaville sukupolville. Oma lapseni pääsee ensimmäistä kertaa kenttäohjelmaan ja hän ei malta odottaa ensi kesää! On tärkeää, että seuroissa viedään näitä tarinoita ja perinteitä eteenpäin.

Hyvän mielen tapahtuma

Gymnaestradassa olemme kaikki saman asian äärellä hyvän mielen tapahtumassa, missä emme kilpaile toisiamme vastaan. Monissa voimistelulajeissa harjoitellaan kilpailuja varten, mutta suurtapahtumiin harjoitellessa valmistaudutaan tapahtumaan, missä päämääränä ei ole voitto tai menestyminen vaan yhteinen hieno kenttäohjelma tai esiintyminen. Kukaan ei ole ketään vastaan vaan tehdään yhdessä.

Osallistu Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan

Koe liikunnan ja voimistelun riemua kesän liikuttavimmassa festivaalissa 9.-12.6.2022. Gymnaestrada Tampere tarjoaa mahtavia elämyksiä kaikille lapsista ja perheistä kuntoliikkujiin ja kilpavoimistelijoihin. Osallistua voit monin eri tavoin: esiintyä kenttäohjelmissa, kilpailla voimistelun kilpailuissa tai vaikka tanssia Keskustorin kaupunkilavalla voimistelukansaa villiten.

Tarjolla on kenttäohjelmia, lavaesiintymisiä, kilpailuja ja iltanäytösten säihkettä, kaikille löytyy oma tapansa osallistua tapahtumaan. Ole yhteydessä oman seurasi yhteyshenkilöön eli Gymppiin ja ilmoittaudu mukaan 1.2. mennessä.

Haku