Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Tapaa Voimistelukoulun kokeilupisteillä tubettajat Elina ja Sofia!
04.11.2021

Tapaa Voimistelukoulun kokeilupisteillä tubettajat Elina ja Sofia!

Tule tapaamaan Elinaa ja Sofiaa Voimistelukoulun kokeilupisteille Töölön kisahalliin 20.11. klo 12:30-13:30! Sukella voimistelun kiehtovaan maailmaan Voimistelukoulun kokeilupisteillä. klo 9–17. Kokeilupisteet ovat maksuttomia ja avoimia ihan kaikille: lapsille, nuorille ja lapsiperheille ja temppuilemaan ovat tervetulleita myös lasten huoltajat! Lue lisää kokeilupisteistä täästä.

Elina ja Sofia ovat sosiaalisen median kanavista tuttuja iloisuuden ja positiivisuuden sanansaattajia, joiden elämässä liikunnalla on suuri merkitys. Paljon harrastavat ja kaikista harrastuksistaan tykkäävät sisarukset ovat monen muun tavoin tänä keväänä harrastaneet lähinnä kotona ja etänä annetun ohjauksen ja opetuksen kautta.

– Liikunta merkitsee meille tosi paljon, se tuo iloa ja on tärkeää päästä liikkumaan. Siinä oppii tekemään asioita tavoitteiden eteen. Me ollaan kokeiltu vaikka mitä lajia: voimisteltu, luisteltu, käyty koripallossa ja karatessa ennen kuin nykyiset harrastukset löytyivät.

Elinan ja Sofian liikuntaharrastuksiin kuuluvat sirkus, tanssi ja jooga. Lisäksi sisarukset temppuilevat ja voimistelevat kotoa löytyvillä välineillä.

– Mä haluaisin oppia seisomaan käsillä niin kuin Elina, Sofia kertoo.

– Mä haluaisin oppia seisomaan yhdellä kädellä, Elina puolestaan toteaa.

Elinan käsilläseisontaennätys on yli minuutin. Elinan voi sisarusten videoilla nähdä seisomassa käsillään melkein missä tilanteessa tahansa. Taidon takana on Elinan mukaan harjoittelu ja tavoitteet.

– Tavoitteet vie eteenpäin. Haluaisin esimerkiksi voittaa uudestaan nykytanssin SM-tittelin oman ikäisissäni, mutta tavoitteissa pitää edetä askel kerrallaan. Vähän niin kuin pala kakkua. Ei kukaan syö kerralla koko kakkua vaan suupalasittain, Elina kertoo.

– Aina kannattaa yrittää niin kauan kuin pystyy, ei kannata luovuttaa. Aina voi harjoitella lisää, vaikka olisi voittanut jo maailmanmestaruuden, Sofia komppaa siskoaan ja pohtii, että joskus tulevaisuudessa voisi olla kiva osallistua johonkin kilpailuun.

– Mä en ole vielä mennyt mihinkään kisoihin.

Harjoittelua Sofia on toteuttanut myös kemian temppujensa kanssa. Kemia on yksi Sofian mielenkiinnon kohteista, ja hän aikoo isona kemistiksi.

– Sof tekee kotona kaikkia kemian temppuja. Kerran hän laittoi ruokasoodaa ja viinietikkaa yhteen, ja sitä oli hirmuisesti. Tuli jättiräjähdys ja koko keittiön pöytä oli sininen, Elina kertoo nauraen.

– Marie Curie oli hyvä kemisti. Hän on yksi mun idoleista, ihan niin kuin Ellinoora, jonka musiikista mä tykkään ihan sikana, ja äiti, Sofia toteaa.

Myös Elinan idoleista löytyy oma äiti.

– Äiti on hyvä neuvottelija, kiva ja ihana. Hän osaa pitää rajat ja myydä kaikkea tosi hyvin. Äiti saa mut aina paremmalle tuulelle ja äiti tietää ratkaisun asioihin. Meidän äiti on maailman paras äiti, sisarukset kehuvat kilpaa.

Muita Elinan idoleita ovat World of Dance -sarjasta tuttu tanssija Briar Nolet ja Sofie Dossi, joka inspiroi Elinaa voimistelijana ja käsillä seisojana. 

– Voimistelu on ihan paras harrastus! Kotonakin voi harrastaa ja viettää perheen kanssa aikaa. Voimistelkaa kotona ja pitäkää itsestänne huolta, sisarukset lähettävät terveisiään kaikille voimistelun harrastajille.

Elinan ja Sofian YouTube-kanavasta löydät myös muita heidän opetusvideoitaan esimerkiksi kärrynpyörään, perhoseen, siltakaatoon ja pariakrobatiaan.

Haastattelu on juliastu alunperin helmikuussa 2020. Haastattelimme Elinaa ja Sofiaa toukokuun Voimistelu-lehteen 2/2020.

 

Haku