Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomi hallitsi rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuja
10.03.2024

Suomi hallitsi rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuja

Rytmisiä voimistelijoita palkintopallilla. Voimistelijat vilkuttavat. Korkeimmalla pallilla keskellä on Emmi Piiroinen ja vasemmalla hopeapallilla on Lia Kallio. He pitävät edessään Suomen lippua.

Toisena kisapäivänä vuorossa oli duojen ja triojen kilpailu sekä joukkueiden ja yksilöiden välinefinaalit. Senioreiden seitsemässä sarjassa Suomi nappasi 12 mitalia, joista kuusi kultaista.

Yksilöiden välinefinaaleissa suomalaiset voimistelijat ottivat kärkisijat. Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) voimisteli kultaa kolmella välineellä: vanne, pallo ja keilat.

Anastasia Rogozhina (Tampereen Sisu) oli hopealla vanne-, nauha- ja pallofinaaleissa. Lia Kallio (Olarin Voimistelijat) puolestaan otti kultaa nauha-finaalissa ja hopeaa keiloissa.

”Kisasta jäi tosi hyvä fiilis. Oli kiva kisata finaalissa kannustavalle yleisölle, nautin joka hetkestä. Tavoitteena on nyt edetä kisasta kisaan ja näyttää kaunista ja hyvää voimistelua ja sitä, kuinka kaunis tämä laji on. Totta kai korkeat sijat olisi kiva saada, se sitten tulee jos treenaa kovaa”, kommentoi Emmi Piiroinen.

”Ihan ok fiilis jäi. Kisoista otan mukaan pallon onnistumisen, haluan parantaa vielä vannetta ja nauhaa. Tavoitteena on EM-karsinta, mikä on viikon päästä. Yritän valmistautua siihen”, kertoo Anastasia Rogozhina.

”Jäi hyvä fiilis. Onnistuin tosi hyvin nauhaohjelmassa, siitä olen tosi tyytyväinen. Keilasarjassa jäi ärsyttäviä pieniä virheitä, joten halusin näyttää, että osaan, joten onnistuminen nauhassa oli tosi hyvä. Keväällä kisaan kisa kisalta, katsotaan mihin se riittää. Kesällä aloitetaan valmistautua uusiin, vuoden 2025 sääntöihin”, Lia Kallio kommentoi.

Duo/trio-sarjassa hopeaa ja pronssia

Senioreiden duo/trio-sarjassa Suomen Amanda Miskala ja Siiri Salminen (Jyväskylän Voimistelijat) tulivat hopealle yhteispistein 44,450 ja Kiira Kulmala ja Amanda Äänismaa (Elise Gymnastics) pronssille pistein 43,800.

”Pystyttiin antamaan ihan kaikkemme kisassa, tosi hyvät fiilikset. Ensimmäinen suoritus onnistui täydellisesti, tokassa pientä haparointia. Podiumharkoissa hiottiin esiintymistä ja me pystyttiin kisassa keskittymään siihen”, kertovat Amanda Miskala ja Siiri Salminen.

”Tosi hyvät fiilikset, saatiin tavoitteet suoritettua ja pää pysyi kasassa koko kisan. Ensimmäisessä suorituksessa oli vähän haparointia, jännitys näkyi, mutta toinen meni tosi hyvin. Oli hienoa esiintyä kotikatsomolle, se antoi paljon tsemppiä, varsinkin kun kaikki treenikaverimme tulivat katsomaan”, kommentoivat Kiira Kulmala ja Amanda Äänismaa, jolle duona tämä kilpailu oli kauden päätavoite.

Kaksi kultaa joukkuekilpailun välinefinaaleissa

Seniorisarjan joukkuekilpailussa Suomi voitti molemmat välinefinaalit. Suomea edusti maajoukkue, joka koostuu seuraavista voimistelijoista:

 • Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat)
 • Nea Kapiainen (Sport Club Olymp)
 • Emilia Kärkkäinen (Olarin Voimistelijat)
 • Anni Olkkonen (Elise Gymnastics)
 • Anastasiia Polishchuk (Elise Vantaa)

”Ihan hyvä fiilis jäi. Eilisen epäonnistuneen vanteen jälkeen saatiin tänään tehtyä parempi suoritus. Kauden päätavoite on EM-kisat”, kertoo Elisabeth Jamil. EM-kisat käydään toukokuun lopussa Unkarissa.

Tulokset

Senioreiden duo/trio-kilpailu

 1. NOR 2 Senior Duo, Norja, 45,200
 2. Amanda Miskala & Siiri Salminen, 44,450
 3. Kiira Kulmala & Amanda Äänismaa, 43,800

 

Senioreiden joukkueiden finaalit

3 nauhaa, 2 palloa -finaali

 1. National Team, Suomi, 24,350
 2. 2 NOR 1 Senior Group, Norja, 22,350
 3. C4-Gymnasterna, Ruotsi, 9,400

Vanne-finaali

 1. National Team, Suomi, 30,350
 2. 2 NOR 1 Senior Group, Norja, 26,450
 3. C4-Gymnasterna, Ruotsi, 16,350

 

Senioreiden yksilöiden finaalit

Vanne-finaali

 1. Piiroinen Emmi, 33,050
 2. Rogozhina Anastasia, 28,750
 3. Sheremey Elina, Ruotsi, 25,550

Nauha-finaalit

 1. Kallio Lia, 30,100
 2. Rogozhina Anastasia, 28,750
 3. Juul Moeller Josephine, Norja, 27,250

Pallo-finaali

 1. Piiroinen Emmi, 30,850
 2. Rogozhina Anastasia, 30,700
 3. Sheremey Elina, 27,700

Keilat-finaali

 1. Piiroinen Emmi, 31,200
 2. Kallio Lia, 30,200
 3. Juul Moeller Josephine, Norja, 29,550

 

Rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi. Tänä keväänä kilpailu järjestettiin Voimisteluliiton ja Kisakallion yhteistyöllä Kisakallion Urheiluopistolla tänä viikonloppuna. Kilpailuun osallistui lähes 130 voimistelijaa Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta. Pohjoismaiden mestaruuksista kilpailtiin junioreiden ja senioreiden yksilökilpailussa, joukkuekilpailussa, duoissa/trioissa ja lisäksi yksilöiden team-kilpailussa.

Kaikki tulokset löytyvät Kisanetistä >>

Haku