Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomen tytöt voimistelivat Luxemburgin EM-finaaliin
14.09.2022

Suomen tytöt voimistelivat Luxemburgin EM-finaaliin

Tyttöjen maajoukkue TeamGymin EM-karsinnassa 2022 / Atte Grönlund

Suomalaiset onnistuivat erityisesti trampetilla.

Tyttöjen maajoukkue avasi suomalaisten kisaurakan hienosti keskiviikkoiltana TeamGymin EM-kilpailuissa. Suomalaiset voimistelivat karsintakilpailunsa neljänneksi, minkä myötä heidät nähdään perjantaina kahdeksan parhaan joukkueen loppukilpailussa.

Maajoukkueen kapteeni Riine Maarni ja valmentaja Iida Vuori kertovat, ettei joukkueen EM-matka ole sujunut aivan suunnitelmien mukaan, mutta siitä huolimatta se onnistui tekemään hyvän karsintakilpailun, mikä osoittaa ryhmän yhtenäisyyden ja vahvuuden. Suomalaiset onnistuivat karsinnoissa erityisesti trampetilla ansaiten  siitä karsinnan toiseksi korkeimmat pisteet.

Maarni ja Vuori kuvaavat olevansa tuloksista hyvillä mielin. Joukkue on tyytyväinen paitsi karsintakisaansa kokonaisuutena myös erityisesti sijoitukseensa ja trampettisuoritukseensa.

– Vapaaohjelmassa ja volttiradalla jännitys hieman näkyi suorituksissa. Trampetilla nähtiin jo vapautuneempi joukkue, ja siellä pystyimme tekemään lähes nappisuorituksen tänään, kaksikko kertaa.

Luxemburgin EM-kisoissa on mukana ennätyksellisen monta maata ja joukkuetta. Tyttöjen sarjassa voimisteli kaikkiaan 13 joukkuetta, ja runsaan osallistujamäärän vuoksi karsintakisa käytiin kahdessa erässä. Suomi saavutti ensimmäisen seitsemän joukkueen ryhmässä toiseksi korkeimmat pisteet, joten finaalipaikka varmistui jo ennen jälkimmäisen ryhmän tulosten valmistumista.

–  Olemme tosi tyytyväisiä siihen, että tavoite finaalipaikasta täyttyi. Perjantain finaaliin lähdetään nauttimaan toisesta mahdollisuudesta kilpailla EM-areenalla sekä näyttämään vielä viimeistellymmän ja varmemman kokonaisuuden kaikilla kolmella telineellä, Maarni ja Vuori sanovat.

Tyttöjen EM-finaali alkaa perjantaina kello 19 Suomen aikaa. Totutusti kovien Pohjoismaiden lisäksi loppukilpailussa voimistelevat myös Ison-Britannian, Italian ja Itävallan joukkueet.

Torstaina EM-kisojen ohjelmassa on aikuisten sarjojen karsinnat, jossa Suomen naisten maajoukkue kilpailee finaalipaikasta kello 17.30 alkaen. TeamGymin EM-kilpailut näytetään kokonaisuudessaan suorina lähetyksenä Euroopan voimisteluliiton Youtube-kanavalla europeangymnastics ja livetulospalvelun yhteydessä osoitteessa Gymtv.online.

Tyttöjen EM-karsinnan tulokset

  1. Tanska 51,00 (vapaaohjelma 18,75; volttirata 16,75; trampetti 15,60)
  2. Ruotsi 49,575 (19,050; 15,500; 15,025)
  3. Islanti 48,925 (19,000; 15,475; 14,450)
  4. Suomi 46,55 (16,45; 15,00; 15,10).

Kaikki tulokset ovat nähtävillä Euroopan voimisteluliiton tapahtumasivulla.

Kuva: Onnistuneen karsintasuorituksen jälkeen oli helppo hymyillä. / Atte Grönlund

Haku