Home » Uutiset » Suomen tytöt joukkueena 20. nuorten MM-kilpailuissa
30.03.2023

Suomen tytöt joukkueena 20. nuorten MM-kilpailuissa

Suomen joukkue kilpaili tänään Turkissa nuorten MM-kilpailuissa sijalle 20. pistein 90,864. Joukkueessa arvokilpailudebyyttinsä tekivät Ekaterina Podobed (HIFK Gymnastics), Essi Keskitalo (Pyrkivä Gymnastics) ja Evelin Veistelehto (HIFK Gymnastics). Joukkueen varavoimistelijana mukana kilpailuissa oli myös Hertta-Sofia Hiekkataipale (Tampereen Voimistelijat)

Joukkuekilpailun mitalit menivät tänään Japaniin (104,230), Yhdysvaltoihin (102,198) ja Italiaan (101,996).

”Puomi oli aloitustelineenä jännittävä ja se näkyi arvokilpailujen ensikertalaisten suorituksissa. Toisena telineenä oleva permanto sujui hienosti ja voimistelu olikin huomattavasti vapautuneempaa. Hyppy sujui kaikilta lähes normaalitasolla. Kisa päättyi nojapuilla ja siellä oli valitettavasti myös epäonnea. Kokonaisuutena kilpailu oli erittäin opettava ja tästä suunnataan katseet loppukevään ja kesän kilpailuja, sillä tyttöjen joukkueella on edessä vielä nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ja EYOF-kilpailu. Tästä saatiin paljon arvokasta kokemusta ja oppia tulevaa varten.”, kommentoi joukkueen valmentaja Tiina Vilenius

Paras suomalainen neliottelija tänään oli Ekaterina Podobed ollen 43. pistein 45,932. Ekaterina nappasi tänään suomalaisista myös telinkohtaisesti parhaan sijoituksen sijoittuen permannolla sijalle 28.

”Mulla meni kisat hyvin. Aloitettiin puomilta, joka meni yllättävän hyvin, tipuin vain kerran flikki-piiskassa, jonka lisäksi horjuin myös vähän joka kohdassa. Permanto meni todella hyvin, seisoin kaikki pätkät ja esitin hyvin. Hypyssä meni yksi jalka yli viivan, mutta tulin seisomaan. Nojapuilla tipuin Beilin, muuten sarja oli hyvä. Olen tyytyväinen itseeni ja tästä on hyvä aloittaa, seuraavissa kisoissa menee varmasti paremmin.”, kommentoi Ekaterina Podobed.

Evelin Veistelehto voimisteli pisteet 44,266, joilla sijoitus oli tänään 61.

”Aloitettiin puomilta, jossa jännityksen vuoksi en saanu tehtyä ihan omaa parastani, mutta meni kuitenkin ihan hyvin. Permannolla sain tehtyä onnistuneen sarjan ilman isoja virheitä ja hypyssäkin sain tehtyä onnistuneen suorituksen. Nojapuilla taas jouduin tekemään pari ylimääräistä liikettä ala-aisalla ja Jaegerin jälkeen en pystynyt jatkamaan sarjaa, koska minulla oli liian kova vauhti ja jouduin hyppäämään alas. Onneksi kuitenkin sain loppusarjan tehtyä hyvin ja sain tehtyä vaikeimmat liikkeeni onnistuneesti. Kaiken kaikkiaan kisa meni minun osalta hyvin, vaikka virheet jäivätkin vähän harmittamaan, mutta tämä kisa oli todella hieno kokemus itselleni.”, kommentoi Evelin.

Joukkueen kolmas voimistelija Essi Keskitalo oli tänään 77. pistein 43,131.

”Kisa alko puomilta, mikä jännitti aika paljon. Ennen minun omaa suoritusta puomilla oli aika pitkä odotus, kun edellisissä pisteissä kesti kauan, mutta sain silti tehtyä ihan hyvän pysyvän sarjan. Permanto ja hyppy meni hyvin, niissä ei jännitänyt enää niin paljoa. Nojapuilla alku meni vähän huonosti, mutta parani loppua kohti. Oli tosi siistiä kisata ja olen iloinen, että sain ehjän kisan ja paljon uusia kokemuksia isosta kisasta.”, summaa Essi.