Home » Uutiset » Suomen ryhmälle hopeaa kilpa-aerobicin EM-kilpailuissa
19.11.2023

Suomen ryhmälle hopeaa kilpa-aerobicin EM-kilpailuissa

Kilpa-aerobicin EM-kilpailut on voimisteltu päätökseen Antalayassa, Turkissa. Finaaleissa Suomen ryhmä ylsi upeasti toiseksi.

Ryhmäsarjassa Suomea edustivat Nea Hukkanen, Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Hilda Laaksonen sekä Nanne Teinikivi (Turun Urheiluliitto). Karsinnoissa ryhmä sijoittui upeasti toiseksi, pistein 19,217. Tänään ryhmä onnistui parantamaan pisteitään, säilyttäen toisen sijan myös finaaleissa. Ryhmän pisteet finaalissa olivat 19,517. Ryhmäsarjan kärkikolmikko pysyi samana sekä karsinnoissa että finaaleissa. Kultaa voitti tällä kertaa Italian ryhmä, pistein 20,222.

”Lähdimme suoritukseen jännittyneellä, mutta hyvin päättäväisellä asenteella. Fiilis lavalla oli mahtava ja saimme parannettua suoritusta eilisestä. Tällä hetkellä on vaikea käsittää mitä saavutimme”, ryhmä kommentoi epäuskoisena hienoa sijoitustaan.

Kilpa-aerobicin tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta, sillä myös junioreiden EM-sarjoissa suomalaiset voittivat mitaleita. Sekaparisarjassa Jade Sirviö ja Sampo Nousiainen (Turun Urheiluliitto ja Tampereen Sisu) voittivat kultaa pistein 19,150. Junioreiden ryhmäsarjassa Ella Björkqvist, Ada Göcmen, Heta Haapanen, Miljamaria Vähäsilta ja Jade Sirviö (Turun Urheiluliitto) ylsivät toiselle sijalle pistein 18,200. Juniorimiesten yksilösarjassa Sampo Nousiainen (Tampereen Sisu) voimisteli finaalissa pronssille, pistein 19,200. Juniorisarjassa kilpailijat ovat 15–17-vuotiaita. Junioreiden tiimikilpailussa Suomi sijoittui toiseksi.

Kilpa-aerobicissa kilpaillaan seuraavan kerran kansainvälisellä tasolla Cantanhedessa, Portugalissa maailmancupin merkeissä 22.-24.3.2024.

Lisätietoja kilpailusta ja kaikki tulokset löydät kilpailun järjestäjän verkkosivuilta