Home » Uutiset » Suomen ryhmä neljäs kilpa-aerobicin maailmancupissa Tokiossa
26.05.2024

Suomen ryhmä neljäs kilpa-aerobicin maailmancupissa Tokiossa

Kilpa-aerobicin maailmancupkilpailut voimisteltiin 25.-26.5.2024. Sunnuntain finaaleissa nähtiin useita suomalaisia, mutta mitaleita ei harmillisesti kovatasoisesta kisasta tullut.

Suomen ryhmässä voimistelevat Nea Hukkanen, Inka Kilpeläinen, Nea Kivelä, Adeelia Koponen ja Nanne Teinikivi (Turun Urheiluliitto) ylsivät tänään finaaleissa neljännelle sijalle, yhteispistein 18,311. Ryhmältä jäi kaksi vaikeusliikettä saamatta, tiputtaen sijoituksen kärkikolmikosta. Ryhmä onnistui kuitenkin parantamaan sijoitustaan lauantain karsintapäivästä kahdella sijoituksella.

”Finaalipäivään mahtui sekä hyviä onnistumisia että yksi valitettava epäonnistuminen. Ryhmä sai nostettua sijoituksensa kuudennelta sijalta ihan mitalituntumaan. Olemme nelossijan tyytyväisiä ja tämä antaa varmuutta siitä, että syksyn MM-kisoissa hyvällä suorituksella mitalikin voisi olla mahdollinen. Myös Nea ja trio onnistuivat tänään suorituksessaan ja säilyttivät karsintakisan sijoituksensa”, valmentaja Saija Salminen kertoo päivän finaaleista.

Naisten yksilösarjassa kilpaillut Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto) oli finaaleissa kuudes, säilyttäen karsintasijoituksensa. Pisteitä onnistuneesta ohjelmasta Kivelälle kertyi tänään 19,250.

Joukkuesarjassa Suomea edustivat Sampo Nousiainen, Nea Hukkanen ja Nanne Teinikivi (Turun Urheiluliitto). Finaaleissa joukkue sijoittui seitsemänneksi, pistein 18,783. Joukkueelta jäi harmillisesti yksi vaikeusliike saamatta, mikä laski pisteitä mitalisijojen ulkopuolelle.

Miesten yksilösarjassa eilen henkilökohtaisen ennätyssijoituksensa voimistellut Sampo Nousiainen (Turun Urheiluliitto) oli finaalin kahdeksas, pistein 17,800. Heti ohjelman alkuun sattunut virhe rokotti pisteitä huomattavasti. Finaalissa voimisteli kahdeksan voimistelijaa.

”Sampon suorituksessa tuli harmittava virhe, joka rokotti pisteitä peräti yli 2 pisteen verran. Tämä on Sampon ensimmäinen kausi miesten sarjassa ja eilinen karsinnan kolmossija oli iloinen yllätys ja lupaa myös hyvää tulevia kilpailuja ajatellen. Kokonaisuutena olen urheilijoihin tyytyväinen ja saimme tästä kisasta selkeän suunnan mitä lähdemme parantamaan syyskuun MM-kisoihin”, valmentaja Saija Salminen arvioi.

Seuraavaksi kilpa-aerobicissa kilpaillaan syksyllä MM-kilpailujen merkeissä Pesarossa, Italiassa. Kilpailut voimistellaan 27.-29.9.2024.