Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomen miehet eivät yltäneet tavoitteisiinsa telinevoimistelun MM-kilpailuissa
01.11.2022

Suomen miehet eivät yltäneet tavoitteisiinsa telinevoimistelun MM-kilpailuissa

Miesten telinevoimistelun MM-kilpailut käytiin suomalaisten miesten osalta tänään, eikä kilpailu sujunut aivan miesten toivomaan malliin. Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki) voimisteli suomalaisista vahvimman kuusiottelun pisteillä 77,932.

”Ensimmäisenä mielen päällä on pettymys. Ei ollut mun päivä, ei ollut mitään parasta suorittamista vaan jopa hieman oman tason alle. Jäi kyllä aika paljon hampaan koloon tänään. Tiedän olevani paremmassa kunnossa kuin mitä tänään näytin. Vielä en tiedä, moneenko pisteeseen finaaliraja tulee, mutta tiedän, että se olisi ollut minulle ihan tehtävissä”, Elias Koski harmitteli.

Kuusiottelun finaalipaikka jäi harmillisesti suomalaisilta tänään saavuttamatta, pisteraja finaaliin muodostui 79,765 pisteeseen. Elias Koski jäi kuusiottelun pisteillään 77,932 pisterajasta parin pisteen päähän, kuten itsekin arvio kisan jälkeen. Robert Kirmekselle kuusiottelusta pisteet 75,698.

Miehet aloittivat urakkansa rekiltä, jossa kilpailu lähti lupaavasti käyntiin. Molemmat miehet suorittivat sarjansa ehjästi läpi naulaten alastulotkin lähes paikkaan. Elias Koskelle rekiltä pisteet 13,000 sekä Robert Kirmekselle (Espoon Telinetaiturit) 13,366.

”Harmittaa, ärsyttää ja väsyttää. Kisa oli myöhäinen ja nopea tempoinen. Rekki meni hyvin, muuten tuli epäonnistumisia melkein joka telineellä, mikä jäi ärsyttämään. Kisa oli todella nopea, eikä telineiden välissä ehtinyt oikein palautua. Seuraavaksi Pohjois-Euroopan mestaruuskisa, kauden viimeinen kisa. Sitten katseet ensi vuoteen, täytyy taas pistää parastaan”, summasi harmistunut Robert Kirmes kisastaan.

Permanto sujui ilman suuria virheitä, mutta molemmille miehille harmillinen rajan ylitys, joka rokotti telineen loppupisteistä 0,1. Robert Kirmekselle permannolta 13,266 ja Elias Koskelle 12,800. Hevosella miesten sarjoissa oli epäonnea, sillä molempien sarjat katkesivat ja se näkyi pisteissä. Robert Kirmekselle pisteet 11,433 ja Elias Koskelle 12,133.

”Se on lyhyt hetki suorittaa sarjansa ja vielä lyhempi, kun huomaa, että on tippunut telineeltä. Hetken sitä saa telineen jälkeen miettiä, että miten pääsisi ajassa taaksepäin ja saisi korjattua sen tyhmän pikku virheen, joka maksaa suuren pistemäärän täällä kisoissa. Voimistelu on herkkä laji”, mietti Elias Koski kilpailun päätteeksi.

Renkailla Robert Kirmeksellä oli haasteita, hänelle sarjasta pisteet 11,233. Elias Kosken rengaspisteet 12,633. Hypyssä miehet löysivät uutta virettä, molemmat nappasivat sieltä siisteillä hypyillään pisteet 13,800. Viimeiseltä telineeltä nojapuilta Elias Koskelle hyvällä sarjalla pisteet 13,566. Robert Kirmekselle nojapuilta 12,600. Hypyssä nähtiin aiemmin päivällä myös miesten MM-debyyttissään Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö). Karsikkaan hyppy ei kulkenut parhaan vireen mukaan, pisteet 12,650.

”Kisa ei mennyt kovin hyvin, vaikka lähdin kisaan hyvällä fiiliksellä. Oli kuitenkin kivaa kisata ja opettavainen kokemus”, totesi Akseli Karsikas.

”Harmittaa, että isossa kisassa, johon on valmistautunut pitkään, ei yllä omalle tasolleen.  Ei kisa mikään katastrofi ollut. Ihan ok pisteet kuitenkin kuusiottelusta, mutta parempaa olisin toivonut ja ottelufinaalia tavoittelin. Tänään saatiin taistella, mutta pettymyksistä huolimatta oli kivaa kisata. Nyt katseet PEMin kautta (Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailu) ensi vuoteen”, summasi Elias Koski.

Telinevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut jatkuvat suomalaisten osalta torstaina, kun Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) astelee historiallisesti ensimmäistä kertaa suomalaisena neliottelufinaaliin MM-kilpailuissa.

TULOKSET:

1. Tanigawa Wataru, JPN 84,731

2. Hashimoto Daiki, JPN 84,665

2. Yulo Carlos Edriel, PHI 84,664

40. Koski Elias 77,932

53. Robert Kirmes 75,698

 

 

 

 

Haku