Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomen miehet eivät yltäneet parhaimpaansa telinevoimistelun MM-kilpailujen karsinnoissa
30.09.2023

Suomen miehet eivät yltäneet parhaimpaansa telinevoimistelun MM-kilpailujen karsinnoissa

Telinevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut startattiin tänään 30.9. miesten telinevoimistelun osalta. Suomen miehet eivät yltäneet tänään aivan parhaimpaansa, mutta myös hienoja onnistumisia nähtiin. Vahvimpana suomalaisista pistein 79,631 konkari Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit).

Oskar Kirmeksen kisa lähti käyntiin alavireisesti, aloitustelineenä herkkä hevonen ja sarjaan pisteen virhe. Haastavan alun jälkeen Kirmes sai ajatukset vahvasti kasattua voimistellen neljällä seuraavalla telineellä kauden vahvimpia tuloksiaan. Permantosarjaan mahtui muutama harmittava virhe.

Heti ensimmäisellä telineellä, hevosella, tippuminen. Se harmittaa paljon, sillä sarja on viime aikoina ollut niin varma. Sen jälkeen renkaat, hyppy, nojapuut ja rekki, joilla kauden parhaat sarjat. Permanto meni läpi, mutta parannettavaa jäi vähän. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen tähän päivään, vaikka olisin toivonut hevosella parempaa sarjaa”, summasi Kirmes päivän kisasuorituksiaan.

”Tämä vuosi on ollut kiva, olen pysynyt terveenä ja paikat olleet kunnossa. Olen pystynyt jälleen nauttimaan treeneistä ja kisoista. Vuosi 2022 oli vaikea, joten olen onnellinen, että olen päässyt takaisin tähän pisteeseen. Kausi jatkuu vielä parilla kilpailulla Saksan Bundesliigassa. Katsotaan, mitä niiden jälkeen tapahtuu”, sanaili Kirmes.

Toinen suomalainen kuusiottelun tekijä Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki) starttasi kilpailun vahvasti. Koski oli koko kilpailun ensimmäinen suorittaja hevosella ja sarja meni nappiin. Sama vire jatkui renkailla ja hypyssä. Nojapuilla sarjan toisessa liikkeessä Kosken käksi lipesi aisasta, sekoittaen sarjan rytmin. Rytmivirhe kostautui myöhemmin sarjassa tippumiseen ja nojapuiden pisteet jäivät alhaisiksi. Tulos Koskella kuusiottelusta 76,466.

Kisa lähti hyvin käyntiin ja fiilis oli hyvä. Renkailta ennätyspisteet. Nojapuut olivat tänään minun kuusiotteluni tuomioteline, virheet maksoivat tänään liikaa. Päällimmäisenä on tällä hetkellä iso harmitus, sillä tiedän olevani hyvässä kunnossa ja valmistautuminen on ollut ehjä. Pienestä kiinni, epäonnistuminen sattui väärälle päivälle. Seuraavaksi siirretään katse eteenpäin kohti kevään EM-kisoja ja viimeisiä mahdollisuuksia napata olympiapaikka”, totesi Koski.

Yhdysvalloissa nykyisin harjoitteleva Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö) nähtiin kilpailemassa telinespesialistina permannolla. Harjoituksissa hyvin sujunut sarja tuotti tänään hankaluuksia, sillä Akseli kaatui useammassa volttisarjassaan. Nuorukainen suuntaa seuraavaksi katseet jo kevään kisakauteen ja tavoitteena on saada kuusiotteluun lisää vaikeutta ja varmuutta.

Miesten lopulliset karsintatulokset selviävät huomenna 1.10.

Miesten lopulliset tulokset selviävät huomenna, kun viimeinenkin subdivisioona on kilpaillut. Sen jälkeen tiedämme, riittääkö tulokset finaalipaikkoihin ja tärkeimpänä, irtoaako olympiapaikka Pariisiin 2024. Voimisteluliitto tiedottaa kilpailun lopullisista tuloksista.

Suomen naisten joukkue astelee podiumille tosi toimiin maanantaina. Joukkueeseen kuuluvat Ada Hautala (Oulun Pyrintö), Adeliina Siikala (HIFK Gymnastics), Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat), Malla Montell (Oulun Pyrintö), Misella Antila (Oulun Pyrintö) ja Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit).

 

Päivän tulokset

 

Lisätietoja

Viralliset kisasivut 

 

Hanna Järvinen

joukkueenjohtaja

p. 044 308 0376

 

Haku