Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomen joukkue 17:s naisten telinevoimistelun EM-kilpailuissa
02.05.2024

Suomen joukkue 17:s naisten telinevoimistelun EM-kilpailuissa

Naisten telinevoimistelun EM-kilpailuissa nähtiin tänään 2.5.2024 suomalaisittain jännittävä kilpailupäivä. Päivän parhaat suomalaistulokset tekivät nojapuissa Maisa Kuusikko ja permannolla Kaia Tanskanen, jotka olivat aivan kiinni finaalipaikoissa. Suomen joukkuetulos riitti kovatasoisessa kilpailussa sijaan 17. 

Suomen joukkueessa tänään kilpailivat Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat), Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat -79), Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit), Misella Antila (Oulun Pyrintö) ja Saara Kokko (Oulun Pyrintö).

Historiallisen hyvät telinekohtaiset tulokset

Päivän parhaan suorituksen teki Tampereen Voimistelijoiden Maisa Kuusikko, jonka sijoitusta saatiin jännittää kisan viimeminuuteille saakka. Pisteet 13,600 toivat ensimmäisen varasijan telinefinaaliin maakiintiö huomioiden.

Finaalipaikka oli lopulta ainoastaan 0,066 pisteen päässä, mikä jäi Kuusikkoa luonnollisesti harmittamaan, mutta päivässä oli mukana myös onnistumisia.

”Olen tosi iloinen, että pääsin tekemään myös hypyn loukkaantumiseni jälkeen. En saanut tehtyä ihan kaikkia yhdistelmiä nojapuilla, mutta sain silti tehtyä ehjän sarjan ja olen onnellinen siitä. Oli hauskaa kisata yhdessä ja meillä on mahtava joukkue. Kyllä se tekee paljon, että on näin mahtavia ihmisiä ympärillä”, kommentoi Kuusikko kilpailun jälkeen.

Jyväskylän Voimistelijoiden Kaia Tanskanen teki tänään ehjän neliottelun voimistellen sijalle 18. Vaikka olympiapaikka jäikin tällä sijoituksella saavuttamatta, olivat ottelun kokonaispisteet upeat 50,932, joka on selvää nousua Tanskasen edellisvuoden ottelutulokseen 46,966.

Myöskään Tanskasella finaalipaikka ei ollut kaukana, sillä hän kilpaili permannolla toiselle varasijalle.

”Meni todella hyvin. Olin puomilla hieman jännittynyt, oikeastaan ennen kilpailuja olin jo todella jännittynyt ehkä siksi, että olympiapaikka oli päivän suuri tavoite. Olen hieman harmissani, mutta tyytyväinen itseeni, että alkuvuoden sairastelusta ja vaikeuksista huolimatta pääsin tänne kilpailemaan ja tekemään kaikki suoritukset”, Tanskanen iloitsee.

Kuusikon ja Tanskasen tulokset olivat historiallisesti parhaat telinekohtaiset tulokset sitten vuoden 1963, jolloin EM-kisassa naisten telinekohtaiseen puomifinaaliin voimistelivat Eira Lehtonen (5.) Tuovi Sappinen (7.). Se, että finaalipaikat ovat aivan käsillä kertoo siitä, että ne ovat mahdollisia ja naisten telinevoimistelu Suomessa on nostanut tasoaan huimasti.

Suomen delegaatioon kuuluvat valmentajat Pauliina Savola & Igor Cherepov (kuvassa vas.), Team Manager Kim Tanskanen (oik.) fysioterapeutti Ida Voutilainen, tuomari Jonna Salonen sekä joukkueenjohtaja Hanna Järvinen.

Haastava aloitus kilpailupäivälle

Suomen naiset aloittivat EM-mittelönsä päivän ensimmäisessä divisioonassa haastavalta puomilta, jossa nähtiin harmittavia putoamisia, joita seurasi valitettavat virheet myös permannolla.

Mutkikkaan aloituksen jälkeen hyppy ja nojapuut sujuivat suomalaisittain mallikkaasti. Lopputuloksena oli joukkuekilpailun sija 17/30 yhteispistein 145,064.

”Tällä kertaa kisa ei lähtenyt meillä käyntiin niin kuin oltaisiin toivottu. Kaksi telinettä meni erittäin hyvin [hyppy ja nojapuut] ja kaksi telinettä [puomi ja permanto] meni sillä tavalla, että sinne jäi parannettavaa. Hienot yksilötulokset Maisalta ja Kaialta”, arvioi päävalmentaja Pauliina Savola päivän suorituksia.

Oulun Pyrinnön Saara Kokko ja Misella Antila pääsivät tänään kilpailemaan EM-debyyttinsä. Molempien päivään mahtui harmillisia vastoinkäymisiä, mutta arvokisat olivat mieluisa kokemus.

”Oli paljon hyvää, mutta jäi paljon hampaankoloon. Permanto oli aika pettymys, en pystynyt tänään parhaimpaani. Oli kyllä ihan mahtava kokemus! Tosi positiiviset fiilikset jäi. Harjoittelu jatkuu ja ensi kerralla paremmin!” summaa arvokisojen ensikertalainen Saara Kokko.

Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit) oli tänään kohtalaisen tyytyväinen päivän suorituksiinsa, vaikka parannettavaa vielä jatkoon jäi.

EM-kilpailut jatkuvat huomenna 3.5. tyttöjen neliottelulla ja joukkuekilpailulla. Naisten telinefinaalit käydään lauantaina 4.5. ja joukkuefinaali sunnuntaina 5.5. Finaalit ovat seurattavissa livelähetyksinä Yle Areenassa.

 

Tuloksia

Joukkuekarsinta

 1. Italia 165,296
 2. Iso-Britannia 161,430
 3. Ranska 159,130

 1. Suomi 145,064

Neliottelu

 1. Manila Esposito ITA 55,432
 2. Alice D’Amato ITA 54,831
 3. Alice Kinsella GBR 53,599

18. Kaia Tanskanen FIN 50,932

Nojapuiden karsinta

 1. Alice D’Amato ITA 14,633
 2. Rebecca Downie GRB 14,500
 3. Elisa Iorio ITA 14,300

 1. Maisa Kuusikko FIN 13,600 (ensimmäinen vara finaaliin)

Permannon karsinta

 1. Sabrina Maneca-Voinea ROU 13,700
 2. Manila Esposito ITA 13,600
 3. Alice Kinsella GBR 13,466

      13. Kaia Tanskanen FIN 12,800 (toinen vara finaaliin)

 

Kaikki suomalaisten tulokset täältä >>

 

Lisätietoja ja mahdolliset haastattelupyynnöt:

Hanna Järvinen

Joukkueenjohtaja

+358 44 308 0376

Haku