Home » Uutiset » Suomen aerodance neljännelle sijalle kilpa-aerobicin MM-kilpailuissa
18.06.2022

Suomen aerodance neljännelle sijalle kilpa-aerobicin MM-kilpailuissa

Aerodance-joukkue istuu sohvalla

Kilpa-aerobicin MM-kilpailut saatiin tänään 18.6. päätökseen Portugalin Guimaraesissa. Suomelta edustusta nähtiin kilpailuiden viimeisenä päivänä aerodance-sarjan finaalissa. Suomen joukkue jäi täpärästi mitalista sijoittuen neljännelle sijalle.

Aerodance-sarjassa Turun Urheiluliiton sekä Valkeakosken Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue kilpaili kokoonpanolla Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Fiona Löppönen, Emilia Rantala, Kaisa Seppälä, Siiri Soininen, Nea Vainio ja Kia Österholm.

Torstaina käydyn alkukilpailun jälkeen aerodance lähti finaaliin hienosti sijalta 6. Joukkue sai finaalissa pisteet 17,100 ja nosti sijoitustaan neljänneksi. Viidenneksi sijoittunut Romanian joukkue sai samat pisteet, mutta suorituspisteet ratkaisivat tilanteen Suomen eduksi. Suomen joukkue jäi vain 0,250 pisteen päähän pronssille sijoittuneesta Italian joukkueesta. Kilpailun voitti Korean joukkue pistein 18,250.

Finaalisuoritukseen Suomen joukkue on tyytyväinen.

– Finaalisuoritus oli teknisesti parempi alkukilpailuun verrattuna. Annoimme lavalla kaikkemme ja fiilis oli mahtava. Neljäs sija on huikea parannus alkukilpailusta sekä myös viime vuodesta, eikä mitali ollut kaukana. Taakse jäi monia kovia maita kuten viime vuoden maailmanmestarit. Tästä on loistava jatkaa pari viikkoa treeniä ennen World Games -kilpailuja, kommentoivat tytöt kilpailuaan.

Kilpailukausi kilpa-aerobicissa jatkuu vielä suomalaisten osalta Yhdysvalloissa kisattavassa World Games -kilpailussa 7.–17.7.2022. Kauden päättävään kilpailuun lähtevät Turun Urheiluliiton ryhmä Linn Agha, Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Kaisa Seppälä ja Siiri Soininen sekä Turun Urheiluliiton ja Valkeakosken Voimistelijoiden aerodance-joukkue, jonka kokoonpanossa Kia Österholmin tilalla kilpailee Linn Agha.