Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomelle pronssia kansainvälisistä Maia Cup -kilpailuista
19.05.2022

Suomelle pronssia kansainvälisistä Maia Cup -kilpailuista

Tampereen Voimistelijoiden Neela Koivumaa, 12 ja Fanni Hakala, 17 voimistelivat pronssimitaleille kansainvälisessä Maia International Acro Cupissa Portugalissa sarjan 12-18 naisten pareissa. Mitali on Suomelle ensimmäinen laatuaan kyseisessä kansainvälisessä kilpailussa. 

 

Viikonloppuna tunnelma oli katossa, ja juhlahumu on jatkunut pitkin viikkoa. Valmentajat ovat onnellisia suojattiensa menestyksestä.

— Valmentajina olemme aina olleet varmoja siitä, että työmme vie joukkueen kansainväliselle tasolle. Nyt olemme erityisen ylpeitä siitä, että kahden vuoden aikana tehty työ näiden voimistelijoiden kanssa alkaa tuottamaan tulosta ja vaikuttaa toivottavasti positiivisesti akrobatiavoimistelun kehitykseen koko maassa, kommentoivat onnelliset valmentajat Ivan Nasonov ja Svetlana Nasonova.

— Voimistelijamme ovat tällä hetkellä motivoituneempia kuin koskaan ennen ja luottavat siihen, että he voivat toteuttaa unelmansa kanssamme. Olemme ylpeitä saadessamme edustaa Suomea ja Tampereen Voimistelijoita kansainvälisissä akrobatiavoimistelun kilpailuissa ja teemme parhaamme lajin kehityksen eteen myös jatkossa.

Neela Koivumaa (ylhäällä) ja Fanni Hakala (spagaatissa) Maia Cupissa. Kuvaaja: Maiju Lehtinen (@maijuemilia_gymnasticsphotos).

 

Olemme tehneet paljon töitä tämän eteen ja uskoimme sen tapahtuvan joskus. Emme kuitenkaan uskoneet, että näin pian!

Voimistelijat Neela ja Fanni ovat tyytyväisiä suorituksiinsa, jotka sujuivat toinen toistaan paremmin. Finaalisuoritus oli parin paras suoritus tähän saakka ja tuli aivan oikeaan paikkaan.

— Ihan huippu fiilis! Olen niin ylpeä itsestäni ja meistä. Teimme jotain, mitä ei olisi uskonut kun reissuun lähdettiin tai kilpailun aikanakaan. Luulimme finaalipaikan olevan meille jo iso voitto, joten emme voineet käsittää tapahtunutta, kunnes saimme mitalit kaulaan, kommentoi Fanni.

— En voi vieläkään uskoa, että saimme pronssia näistä kilpailuista. Olemme tehneet paljon töitä tämän eteen ja uskoimme sen tapahtuvan joskus. Emme kuitenkaan uskoneet, että näin pian! Fiilis on todella hyvä ja motivaatio korkealla päästä harjoittelemaan taas lisää, kertoo Neela.

 

Voimistelijat olivat samaa mieltä siitä, että ilman omia huippuvalmentajiaan tämä ei olisi mitenkään mahdollista. Tyttöjen mukaan valmentajat ovat antaneet kaikkensa heille ja heidän tukemiseensa. He ovat uskoneet voimistelijoihin silloinkin, kun heidän oma uskonsa on horjunut. Tytöt kertovat olevansa kiitollisia valmentajilleen Ivanille ja Svetlanalle. Kilpailuissa nähdyt koreografiat ovat Svetlanan käsialaa.

 

Lopuksi Neela ja Fanni haluaisivat lähettää terveisiä kaikille.

— Uskokaa unelmiinne, tehkää töitä niiden eteen ja joku päivä ne voivat käydä toteen!

 

Taustaa

Maia International Acro Cup eli tutummin Maia Cup järjestetään vuosittain Portugalin Maiassa. Kilpailu on suurin akrobatiavoimistelun kansainvälinen kilpailu, ja sen yhteydessä järjestetään usein World Cup.

Kilpailuun osallistui voimistelijoita kahdesta suomalaisesta seurasta, Tampereen Voimistelijoista ja Akroteam Lohjasta. Tampereelta osallistujia oli 26 voimistelijaa koostaen 11 kokoonpanoa. Voimistelijat kilpailivat sarjoissa Youth, 11-16, 12-18 ja Senior. Muut osallistuneet kokoonpanot saavuttivat myös useita semi- ja B-finaalipaikkoja. Lohjalta osallistujia oli yhdeksän eli kolme trioa sarjoissa 12-18 ja 13-19. World Cupissa ei ollut osallistujia Suomesta.

 

20.5.2022 Juttua korjattu: mitali oli ensimmäinen Maia Cup -kilpailuista. Aiemmin mitalimenestystä on tullut mm. Breda Cupissa (Hollanti) ja Turin International Acro Cupissa (Italia).

Haku