Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomalaisvoimistelijoille ei finaalipaikkoja telinevoimistelun World Challenge Cupin ensimmäisenä karsintapäivänä
25.05.2023

Sara Loikas ja Rosanna Ojala kisa-asuissaan Varnassa.

Telinevoimistelun World Challenge Cupin ensimmäinen osakilpailu käynnistyi Bulgarian Varnassa 25.5.2023. Ensimmäisenä karsintapäivänä suomalaisvoimistelijat mittelivät naisten sarjassa nojapuilla ja miesten sarjassa permannolla. Karsinnoista ei auennut paikkoja viikonlopun finaaleihin. Suomalaisvoimistelijoiden kilpailut jatkuvat perjantaina 26.5. naisten puomin ja miesten hypyn karsinnoilla.

Kuva: Sara Loikas ja Rosanna Ojala

Naisten sarjassa Suomea edustavat Rosanna Ojala (Tampereen Sisu) ja Sara Loikas (HIFK Gymnastics). Miesten sarjassa Suomea edustaa Niila Sinivuori (Jyväskylän Voimistelijat ’79).

Ojala kilpaili torstain karsinnoissa nojapuilla ja sijoittui kilpailussa sijalle 15 pistein 10,866.

”Sarjan aloitusliike weiler, joka on tälle kaudelle uusi, onnistui hienosti. Kokokäännös yläaisalla jäi puolikäännökseksi. Tämän vuoksi jouduin soveltamaan ja tekemään kaksi ylimääräistä jättiläiskäännöstä, jotta sain erityisvaatimuksen täyttymään. Olen erityisen tyytyväinen itseeni, että osasin paikata tilanteen heti ja olla läsnä sarjassa. Ala-aisalle tullessa tkatchev-pak-yhdistelmän jälkeen voimat olivat jo tavallista enemmän lopussa alkusarjan soveltamisen takia. Päätin siis helpottaa loppusarjan, ja lähtöpisteet olivat 0,6 pistettä tavallista alhaisemmat. Keskittyminen meni ehkä tässä sarjassa enemmän siihen, että miten saan sarjan kokonaisena läpi. Olisi pitänyt olla huolellisempi käsinseisontojen linjoissa, koska ilmeisesti ne rokottivat kokonaispisteissä erittäin paljon. Olin yllättynyt, kun näin loppupisteet, sillä odotin paljon korkeampia. Oppina se, että erityisesti kovatasoisessa kilpailussa, kuten tämä, ei kannata tinkiä siisteydestä perusliikkeissä. Haasteena kaikilla kisaajilla oli se, että jousto harkka- ja kisahallien nojapuissa oli keskenään hyvin erilainen. Tällä kertaa itselläni oli vähän vaikeuksia sopeutua nopeaan rytmin vaihtoon telinekokeilun ja kisan välillä”, Ojala kertoi suoriutumisestaan nojapuukarsinnassa.

Loikas kilpaili niin ikään nojapuilla ja sijoittui karsinnassa sijalle 19 pistein 9,966.

”Nojapuilla alussa ja lopussa tuli harmittavat kaatumiset, mutta sarjan keskiosaan olin ihan tyytyväinen. Kisa-areenalla oli hyvä fiilis, joten lähden hyvällä mielellä kuitenkin huomisiin puomin ja permannon karsintoihin”, Loikas kommentoi ensimmäisen karsinnan jälkeen.

Niila Sinivuori Varnassa.

Kuva: Niila Sinivuori

Miesten sarjassa edustanut Sinivuori olisi toivonut ensimmäiseltä karsintapäivältä parempaa menestystä. Sinivuori voimisteli permannolla sijalle 20 pistein 10,450.

”Tänään oli permantokarsinta, mutta se ei mennyt aivan odotetusti. Kaatumisia tuli pari, minkä vuoksi finaalipaikka jäi uupumaan. Huomiseen karsintaan lähden ihan hyvillä fiiliksillä. Katsotaan, mihin se riittää”, Sinivuori kertoi tunnelmistaan ensimmäisen karsintapäivän jälkeen.

Telinevoimistelun World Challenge Cup jatkuu perjantaina 26.5. karsinnoilla, joissa Loikas kilpailee puomilla ja permannolla, Sinivuori puolestaan hypyssä. Karsinnat käydään klo 14–17. Telineiden finaalit kisataan 27.–28.5.