Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomalaisvoimistelijat lähtevät odottavin mielin kohti telinevoimistelun World Challenge Cupia
19.09.2022

Suomalaisvoimistelijat lähtevät odottavin mielin kohti telinevoimistelun World Challenge Cupia

Suomen kisaedustajat Kaia Tanskanen ja Sani Mäkelä poseeraavat kisa-asuissaan.

Telinevoimistelun World Challenge Cup mitellään tulevana viikonloppuna 24.–25.9.2022 Pariisissa, Ranskassa. Naisten sarjassa Suomea edustavat Sani Mäkelä (HIFK Gymnastics) ja Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat), miesten sarjassa Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) ja Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki). Voimistelijat matkaavat Pariisiin torstaina 22.9.2022.

Kilpailuissa voimistelijoiden mukana ovat myös valmentajat Kim Tanskanen ja Tiina Vilenius sekä Mati Kirmes ja Timo Holopainen. Kilpailun karsinnat käydään lauantaina 24.9. ja sunnuntaina 25.9. mitellään telineiden finaaleissa.

Yhdysvalloissa asuva Kaia Tanskanen kertoo treenien sujuneen hyvin, vaikka harjoittelukauteen on mahtunut myös kasvukipuja.

– Olen todella innoissani tulevista kisoista. Aion pistää parastani Pariisissa. On kiva päästä kilpailuareenalle Sanin kanssa. Yritän keskittyä yksiin kisoihin kerrallaan ja elää hetkessä. Olisi mahtavaa, jos tekisin näissä kisoissa henkilökohtaisen ennätykseni neliottelussa, mutta ennen kaikkea haluan pitää hauskaa, Tanskanen kertoo.

Sani Mäkelä on Tanskasen kanssa samoilla linjoilla. Mäkelällä on takanaan loukkaantumisen aiheuttama pitkä kilpailutauko, joten Pariisin kovatasoiset kilpailut isolla areenalla ilahduttavat urheilijaa.

– Odotan kilpailua innolla, sillä aiempina vuosina Pariisin World Challenge Cupissa on ollut paljon yleisöä jo karsintapäivinä, ja tunnelma kisahallissa on ollut todella hieno. On hienoa päästä kilpailemaan maailman huippujen kanssa. Treeneissä olen hionut kilpakauden aikaisemmista kilpailuista tuttuja sarjoja, ja samalla olemme vaikeuttaneet osaa sarjoista. Lähden hakemaan kilpailusta kokemusta ja haastetta suuren yleisön edessä ja kovatasoisessa seurassa kilpailusta, Mäkelä summaa.

– Robertin ja Eliaksen treenit ovat sujuneet hyvin ja he lähtevät tekemään Pariisiin valmistautumiskilpailua kohti lokakuun MM-kilpailuja. Pariisissa on samat Gymnovan telineet kuin MM-kilpailuissa, ja he pääsevät kilpailemaan podiumille, kertoo miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Kasper Holopainen.

Karsintojen tarkemmat aikataulut selviävät lauantaina aamupäivällä tuomareiden tapaamisen yhteydessä. Päivitetyt aikataulut löydät täältä.

Seuraa kilpailun tuloksia livenä täältä. Sunnuntain finaalia voit seurata täältä.

Lauantai 24.9.

15.00–18.20 Ensimmäinen karsintakierros

18.50–22.00 Toinen karsintakierros

Sunnuntai 25.9. (finaalit)

14.30–15:06 Miesten permanto

15.06–15:44 Naisten hyppy ja miesten hevonen

15:44–16:23 Naisten eritasonojapuut ja miesten renkaat

16:28–16:48 Em. telineiden palkintoseremoniat

17:10–17:48 Naisten puomi ja miesten hyppy

17:48–18:27 Naisten permanto ja miesten nojapuut

18:27–19:05 Miesten rekki

19:10–19:30 Em. telineiden palkintoseremoniat

Miesedustajat Robert Kirmes ja Elias Koski.

Robert Kirmes ja Elias Koski

Haku