Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomalaisviisikko suuntaa trampoliinivoimistelun EM-kilpailuihin Portugaliin 3.-7.4.2024
28.03.2024

Suomalaisviisikko suuntaa trampoliinivoimistelun EM-kilpailuihin Portugaliin 3.-7.4.2024

Trampoliinivoimistelun EM-kilpailut järjestetään Portugalin Guimaraesissa 3.-7.4.2024. Kilpailuissa nähdään yhteensä viisi suomalaisvoimistelijaa, jotka kilpailevat aikuisten tuplaminitrampoliinilla sekä synkrotrampoliinilla.

Suomea trampoliinivoimistelun EM-kilpailuissa synkrotrampoliinilla edustavat Linda Golmohammadi ja Maisa Jansson (Espoon Telinetaiturit). Tuplaminitrampoliinin, eli DMT:n yksilö- ja joukkuesarjassa kilpailevat suomalaiskolmikko Aaro Tavast (Tampereen Voimistelijat), Kaius Kääriäinen (Espoon Telinetaiturit) ja Luka Vanttaja (Espoon Telinetaiturit).

Suomen delegaatioon kuuluvat valmentajat Riikka Saariaho, Annika Savola ja Ekaterina Sorsa, sekä tuomarit Valpuri Taulasalo, Aada Sohlberg ja Susanna Tuuras.

EM-kilpailujen ensikertalaiskokoonpano lähtee Portugaliin hyvillä mielin

Tämän vuoden kilpailuissa Suomen kokoonpanossa urheilijat ovat kaikki EM-ensikertalaisia. Ensi kertaa lajin suomalaishistoriassa tuplaminitrampoliinilla kilpailevat seniorimiehet ovat mukana myös joukkuekilpailussa.

Tulokkaat Kaius Kääriäinen (Espoon Telinetaiturit) ja Luka Vanttaja (Espoon Telinetaiturit) tavoittelevat EM-debyyteiltään ennätyspisteitä ja finaalipaikkoja.

“Koko syksy ja kevät on harjoiteltu uusia sarjoja ja nyt niitä viimeistellään. Koska olen ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoissa, tavoitteena on saada kisakokemusta. Lisäksi toivon, että saisin ehjät sarjat onnistuneesti läpi ja samalla uudet ennätyspisteet”, summaa Kaius Kääriäinen tavoitteitaan.

Kansainvälistä kisakokemusta kartuttanut ja viime vuoden MM-kilpailuissakin Suomea edustanut Aaro Tavast (Tampereen Voimistelijat) lähtee ensimmäistä kertaa EM-areenoille hyvillä mielin, vaikka varusmiespalveluksen suorittaminen on aiheuttanut valmistautumiseen omat haasteensa.

“Kuitenkin hyvällä ja itsevarmalla fiiliksellä eteenpäin. Tavoitteena on saada ehjät suoritukset ja oma paras tulos ja katsoa mihin se riittää. Suomella on myös ensimmäistä kertaa miesten joukkuekilpailuun joukkue, joten sitäkin ajatellen haluan saada parhaat mahdolliset suoritukset”, kertoo Tavast.

Naisten synkrotrampoliinin sarjassa kilpailevat Linda Golmohammadi ja Maisa Jansson (Espoon Telinetaiturit) kilpailivat parina ensi kertaa viime syksynä. Valmistautuminen EM-kilpailuihin on sujunut molemmilla mallikkaasti suunnitelmien mukaan.

Valmistautuminen kisoja varten on sujunut tosi hyvin! Tavoitteeni on saada hyvät ja siistit sarjat tehtyä ja realistisesti katsottuna mahdollisimman hyvä sijoitus”, kertoo parista toinen Linda Golmohammadi.

 

Lisätiedot, livestriimi ja tulospalvelu kilpailun verkkosivuilla >>

Voimisteluliitto tiedottaa kilpailun tuloksista ajankohtaisesti.

Kilpailun aikataulu suomalaisittain

Aikataulu on Suomen aikaa, Portugalissa kello on kaksi tuntia jäljessä.

3.4. Keskiviikko

14.00-19.50 DMT miesten karsinnat

17.20-18.10 ryhmä 1: Aaro Tavast

19.00-19.50 ryhmä 3: Kaius Kääriäinen, Luka Vanttaja

5.4. Perjantai

(19.30-20.15 DMT miesten joukkuekilpailun finaali)

6.4. Lauantai

14.00-17.00 Synkrotrampoliinin naisten karsinnat

14.00-16.30 Ryhmä 1: Linda Golmohammadi ja Maisa Jansson

(19.30-20.00 Synkrotrampoliinin finaali)

7.4. Sunnuntai

(19.00-19.30 DMT miesten yksilöfinaali)

 

Kuva: Milla Vahtila

Haku