Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomalaiset telinevoimistelijat lähtevät MM-kilpailuihin hakemaan finaalipaikkoja
08.10.2021

Suomalaiset telinevoimistelijat lähtevät MM-kilpailuihin hakemaan finaalipaikkoja

Odotetut miesten ja naisten telinevoimistelun MM-kilpailut pyörähtävät käyntiin 18.–24.10. Kitakuyshussa, Japanissa. Suomalaiset lähtevät hakemaan kilpailuista niin finaalipaikkoja kuin arvokasta kokemusta.

Neljä miesvoimistelijaa sekä kolme naisvoimistelijaa lunastivat paikkansa MM-kilpailuihin.

Japaniin matkaavat Oskar Kirmes, Robert Kirmes ja Emil Soravuo (Espoon Telinetaiturit) sekä Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki). Voimistelijat ovat valikoituneet edustamaan Suomea MM-näyttökisojen perusteella. Näyttökisoissa on nähty onnistumisia ja ennätyspisteitä, joten kisoihin lähdetään jännittävissä tunnelmissa.  

Oskar Kirmes, Robert Kirmes ja Elias Koski tavoittelevat MM-kilpailuissa 6-ottelun finaalipaikkaa. 6-ottelun finaaliin valitaan 24 parhaiten suoriutunutta, kuitenkin niin että samasta maasta voi olla edustettuna maksimissaan kaksi voimistelijaa. Emil Soravuolla on tähtäimessä permannon finaalipaikka. Telinefinaaliin pääsee kahdeksan parasta voimistelijaa.

Naisista kilpailuihin lähtevät Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat), Rosanna Ojala (Tampereen Sisu) ja Ada Hautala (Oulun Pyrintö). Ojalalle MM-kilpailut ovat tuttuja, Kuusikko ja Hautala ovat kokeneita EM-kisaajia mutta MM-kisoihin he osallistuvat nyt ensimmäistä kertaa.

Kolmikon tavoitteena on saada ehjät sarjat, mikä mahdollistaa ottelufinaalipaikan. Osallistujia naisten sarjassa on noin 150, ja tähtäimessä olisi sijoittua 50 parhaan joukkoon. Tämä vaatii onnistuneita suorituksia niin ottelussa kuin yksittäisillä telineilläkin.

Ojala ja Hautala voimistelevat jokaisella neljällä telineellä. SM-kisoissa kolme kultaa voittanut nuori lupaus Maisa Kuusikko joutuu kuitenkin harmillisesti vetäytymään neliottelusta nilkan loukkaantumisen vuoksi. Tällä kertaa hänet nähdään siis vain nojapuilla.

Kilpailuihin valmentajiksi lähtevät miesten puolella Timo Holopainen ja Mati Kirmes. Naisten valmentajina toimivat Pauliina Savola ja Igor Cherepov. Tuomaripuolella Suomea edustavat miehissä Topi Taskinen ja Teppo Kalaja. Naisten tuomarina toimii Jonna Salonen.

Telinevoimistelun MM-kilpailujen päivämääriä:

Pe 15.10.        NTV Podium harjoitus klo 17:45-19:00

Su 17.10.        MTV Podium-harjoitus klo 17:20-19:00

Ma 18.10.       NTV Karsintakilpailu

Ke 20.10.        MTV Karsintakilpailu

To 21.10.        NTV Neliottelufinaali

Pe 22.10.        MTV Kuusiottelufinaali

La 23.10.        NTV + MTV Telinefinaalit

Su 24.10.        NTV + MTV Telinefinaalit

 

Suomessa kilpailujen etenemistä voi seurata Ylen lähetyksissä.  

Haku