Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Soveltavan harrastevoimistelun webinaaritallenne katsottavissa!
27.10.2022

Soveltavan harrastevoimistelun webinaaritallenne katsottavissa!

Lokakuun Erityistä Voimaa viikon alkuun -webinaarisarjassa päästiin kuulemaan hyviä ja konkreettisia vinkkejä erityistä tukea tarvitsevien lasten huomioimisesta harrastetoiminnassa sekä harjoitusten soveltamisesta. Webinaari sisältää hyödyllistä tietoa ryhmien ohjaajille, sillä vinkit tukevat hyvin myös ihan kaikkien lasten harrastamista. Osallistujat saavat käyttöönsä myös erinomaisia käytännön materiaaleja voimistelutuntien suunnitteluun ja ohjaamiseen sekä liikekuvia, jotka helpottavat liikkeiden hahmottamista. Webinaarin pituus on noin 45 minuuttia.

Puhujana on Ella Suomela, jolla on vuosien kokemus eritysryhmien voimistelun ja liikunnan ohjaamisesta. Ella on koulutukseltaan luokanopettaja ja viimeistelee parhaillaan erityispedagogiikan opintoja. 

Ellan käytännön vinkit ohjaajalle:

  • Hyödynnä kuvia toiminnan tukena. Kuvat auttavat hahmottamaan harjoiteltavaa asiaa ja tukevat ymmärtämistä. Kuvalliset ohjeet konkretisoivat sen mitä tunnin aikana on tarkoitus harjoitella.
  • Rutiinit ovat tärkeitä ja rauhoittavat. Rakenna tunnille selkeä aloitus ja lopetus. Hyödynnä tuttuja leikkejä ja harjoituksia. 
  • Uskalla soveltaa – se on sallittua ja suotavaa. Se, ettei kaikkea pysty tekemään samalla tavalla kuin muut, ei tarkoita, ettei soveltaminen onnistuisi. Yksilöllisiin tarpeisiin voi keksiä luovia ratkaisuja ja hyödyntää mielikuvitusta. 
  • Osallista lapsia, sillä osallisuus lisää motivaatiota!
  • Ja tärkeimpänä: Asenne ratkaisee. Jokaisella lapsella on oikeus osallistua mielekkääseen harrastustoimintaan. 

Pääset katsomaan webinaaritallenteen ja saat webinaarin materiaalit käyttöösi ilmoittautumalla eTaikassa. Ilmoittauduttuasi löydät tallenteen ja materiaalit eTaikan oma palvelusta Omat koulutukset sivulta.

Ilmoittaudu eTaikassa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Lisätiedot: Venla Väyrynen (etunimi.sukunimi@voimistelu.fi)

Haku